E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSürpriz buluşma! Çin meclis başkanı ABD'li senatörlerle görüştü---

Sürpriz buluşma! Çin meclis başkanı ABD'li senatörlerle görüştü

Sürpriz buluşma! Çin meclis başkanı ABD'li senatörlerle görüştü
03 Eylül 2019 - 08:16 borsagundem.com

Ticaret görüşmelerinde gerginlik yaşayan iki ülkenin parlamenterleri Pekin'de buluştu

Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu, dün başkent Beijing'de ABD'li senatörler Steve Daines ve David Perdue'nin başkanlığındaki heyetle görüştü.

CRI'ın haberine göre, Li Zhanshu, ABD-Çin Çalışma Grubu'nun eşbaşkanı da olan senatör Steve Daines ve senatör David Perdue'nin uzun süredir ikili ilişkilerin gelişmesi ve yasama kuruluşları
arasındaki temaslar için harcadığı çabalardan övgüyle söz etti.

Bu yılın, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 70. yıldönümü ve Çin ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 40. yıldönümü olduğunu hatırlatan Li Zhanshu, tarihin iki ülkenin işbirliğinden
kazanç sağladığını, zıtlaşmalardan ise zarar gördüğünü kanıtladığını kaydetti.

Li, "Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı şekilde sürdürülmesi, hem iki ülkenin hem de tüm dünyanın ortak menfaatlerine uygundur." dedi.

ABD'li konuklar, görüşmede ABD-Çin ilişkilerinin günümüz dünyasındaki en önemli ikili ilişkilerden olduğuna dikkat çekerek, ABD-Çin Çalışma Grubu'nun iki hükümet ve iki halk arasındaki karşılıklı anlayışın derinleşmesi için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Diğer yandan, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Chen de aynı gün Steve Daines ve David Perdue ile bir araya geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)