E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'nin güneyinde Esad'a karşı ayaklanma---

Suriye'nin güneyinde Esad'a karşı ayaklanma

Suriye'nin güneyinde Esad'a karşı ayaklanma
04 Aralık 2022 - 16:53 borsagundem.com

Suriye'nin güneyindeki Süveyda kentinde ekonomik krizi protesto eden yerel halk ile Esad güçleri arasında çatışma çıktı. Valilik binasının yandığı olaylarda en az bir kişi öldüğü bilgisine ulaşıldı

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin hava operasyonu başlattığı aynı zamanda da kara harekatı sinyallerinin güçlendiği bir dönemin arefesinde Suriye'nin güneyindeki Dürzi kenti Süveyda’da bugün Beşar Esad güçleriyle yerel halk arasında çatışma çıktı. Onlarca gösterici ekonomik krize tepki olarak valilik binasını bastı.

Olaylar sabah saatlerinde 200'den fazla göstericinin valilik binası önünde toplanmasıyla patlak verdi. Esad yönetimine karşı sloganlar atan kalabalık, daha sonra binayı bastı. İçeride güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar çıkarken protestocular binanın bazı bölümlerini ateşe verdi.

‘EN AZ BİR ÖLÜ VAR’

Devlet medyası, kalabalığın binadaki Esad resimlerini indirerek valiliğe ait çok sayıda resmi belgeyi yaktığını aktardı. Reuters'a konuşan görgü tanıkları da binanın iç bölümlerinin büyük oranda yandığını, valinin ise o sırada binada olmadığını, binanın da boşaltıldığını belirtti.

Görgü tanıkları, çatışmalarda yaralananlar olduğunu bildirdi. Bir hastane kaynağı da en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dürzi nüfusun yoğun olduğu, 2011’de Suriye’de başlayan savaşta büyük oranda çatışmalardan uzak kalan ve Esad hükümetinin askeri operasyonlarına katılmayan Süveyda’da gerilim son dönemde tırmandı. Temmuzda da Esad hükümetine bağlı güvenlik güçleriyle yerel halk arasında çıkan çatışmada en az 17 kişi hayatını kaybetmişti. (Sözcü)

Suriye'nin kuzeyinde 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı yakalandı

Çavuşoğlu'ndan Suriye'ye operasyon mesajı

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!

'Esad görüşmeyi reddetti' iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)