E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriyelilere TC kimlik numarası!---

Suriyelilere TC kimlik numarası!

Suriyelilere TC kimlik numarası!
01 Kasım 2013 - 06:20 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, oturma izni olmadan, evlilik yapmadan bazı Suriyelilere Türk vatandaşlığı verildiği iddialarını gündeme getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “İzmir’de 99056391598 sayılı T.C. kimlik numarası niçin Abdul Kader Rashou’ya verildi? Bolu’ya 7 bin Suriyeli mi yerleştirildi? İstanbul Esenyurt Belediyesi 600 Suriyeli’ye niçin eğitim veriyor?” diye sordu. Oran’ın TBMM’ye sunduğu soru önergesi şöyle: “Türkiye’ye gelen her Suriyeli’ye T.C. kimlik numarası veriliyor mu, gerekçesi nedir? T.C. kimlik numarası verilen Suriyeli sayısı kaçtır? Abdul Kader Rashou isimli Suriyeli vatandaşa hangi gerekçeyle İzmir Buca Nüfus Müdürlüğü’nce 99056391598 sayılı T.C. Kimlik numarası verilmiştir?” Oran’a cevap veren Esenyurt Belediyesinden bir yetkili “Suriyeli çocukların eğitime devam etmesi için ülkelerindeki okulların müfredatına uygun Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu açıldı. Öğretmenler de Suriyeli” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa osman11 Kasım 2016 18:10

    Tc almadim daha

  • urfalılar04 Kasım 2013 14:29

    Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kimlik Numaraları Hakkında Sistemde Yabancı Kimlik Numarası kayıtlı olmayan öğrencilere sistem engeli konulmuştur. Yabancı Kimlik Numarasını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na bildirmedikleri takdirde ders kaydı yapamayacak ve öğrenci belgesi, transkript v.b. belgeler alamayacaklardır. Yabancı uyruklu öğrencilerin Yabancı Kimlik Numarasını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ivedi bildirmeleri gerekmektedir. Yabancı kimlik numaranızı nasıl öğrenebilirsiniz? 1-Bağlantiya tıklayınız: http://tckimlik.nvi.gov.tr/YabanciKimlikNo/KisiBilgileriSorguModul.aspx 2-Sorgulamanız sonucunda 11 haneli ve genellikle 99 ile başlayan bir numara verilecektir. Bu numarayı kaydediniz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na en kısa sürede ulaştırınız. 3-Bazen bu sorgulama bir sonuç vermemektedir. Bu durumda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne giderek Yabancı Kimlik Numaranızı bizzat öğrenmeniz gerekmektedir.

  • Borsacı01 Kasım 2013 13:48

    Verilen numara Yabancı Kişi Kimlik numarası. Bankada hesap açmak isteyen her yabancı almak zorunda. Yabancı TC Kimlik numaraları 99 ile başlıyor.

  • insan olun01 Kasım 2013 12:39

    bu ülkede yarın savaşın olmayacağı garantisini kim veriyor. insanlar can derdine düşmüş, siz oturduğunuz yerden ekmeğinizi bölüşmüş gibi veryansız ediyorsunuz. suriyeli geldi diye arabanı mı sattın derdin ne insanoğlu, giderse devlet sana paramı ödeyecek. yarına çıkacağın belli değil, belki yarım saat içinde öleceksin tek derdin toprak. sığamadınız dünyaya.

  • üaü01 Kasım 2013 12:01

    Defolup gitsinler artık geldikleri yere ... Suriyeli ler burda ekmek elden su gölden yaşamaya alıştılar artık iyice kovsanız da gitmezler bir daha , 750 000 olarak açıklanan sayı seneye 1,5 2 milyonu bulur , sonra onlarında haklarını tanır bide toprak verirsiniz olur biter bu kafayla !

  • Ayla Akcan01 Kasım 2013 09:28

    CHP ve MHP uyuma......

  • oh oh 01 Kasım 2013 09:15

    ne şeriat özlemi ne bayrak sevdası. her tc demek bir oy fazla demek..akp bu seçimde %70e dogru gidiyor suriyeli TC ler desteğiyle.

  • doğru söyle01 Kasım 2013 08:33

    Kendi vatandaşının hakları vermiş gibi birde bunları çıkardılar başımıza yakında bayrak a benzer bir çaputta bunlar çeker TÜRKİYE den hak isterler.

  • bir vatandasB01 Kasım 2013 08:18

    Seriat ozlemi..