E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriyeliler Bulgaristan'da---

Suriyeliler Bulgaristan'da

Suriyeliler Bulgaristan'da
24 Eylül 2013 - 13:56 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Lazarov, "Suriyeliler nedeniyle Bulgaristan-Türkiye sınırının kapatılması mümkün değil" dedi

Bulgaristan’da Suriyeli sığınmacı sayısı 4500’e ulaşırken, ülkenin Türkiye ile sınırının kapanmasının mümkün olmadığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlazar Lazarov, Bulgaristan’a bir gecede kaçak yoldan gelen 80 sığınmacının 53’ünün Suriyeli olduğuna işaret etti.
Bulgaristan Ulusal Radyosu’na (BNR) konuşan Lazarov, İki ülke arasındaki ortak sınırın 58 kilometrelik bölümünde gözetim uygulandığını kaydederek, şöyle konuştu:
“Sınırın tamamen geçişe kapatılması için 3000 polisi görevlendirmemiz ve ayda 5 milyon avroyu aşan harcama yapmamız gerek. Bu da imkansız. Yunanlılar kendine göre önlem alarak kendi sınırını kapattı. Sığınmacıların büyük bir bölümü Yunanistan’ın deniz sınırına doğru yönelmişti. Akımın Bulgaristan’a doğru yön değiştirmesini bekliyorum.”
Sığınmacıların bir bölümü Sofya bölgesinde açılan yedek konaklama yerlerine yerleştirilirken, sınıra yakın Mestanlı bölgesinde, 1000 kişiyi barındırabilecek eski bir kışlanın açılması öngörülüyor.
Bulgaristan, daha önce kabul edeceği maksimum sığınmacı sayısının 5 bin olduğunu bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)