E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'deki askeri üslere hava saldırısı---

Suriye'deki askeri üslere hava saldırısı

Suriye'deki askeri üslere hava saldırısı
30 Nisan 2018 - 03:06 borsagundem.com

Hama ve Halep kentlerinde bulunan rejim ordusuna ait askeri depolara yönelik füze saldırısının ardından yangın çıktı. En az 38 kişi hayatını kaybetti

Suriye televizyonları, Hama ve Halep'te rejime ait bazı askeri üslere füze saldırıları gerçekleştirildiğini duyurdu. İsrail medyasında saldırıların arkasında İsrail'in bulunduğu yönündeki iddialar yer aldı. Saldırı sonrası yangın çıktığı belirtilirken en az 38 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Sputnik'teki habere göre bir yerel yetkili, "Suriye ordusu 47. Tugay'ın Hama yakınlarındaki silah deposuna saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu kuvvetli patlamalar ve büyük bir yangın meydana geldi" dedi.

Suriye resmi haber ajansı da, Hama ve Halep yakınlarında patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.

​Surya televizyon kanalına göre, Suriye ordusuna ait söz konusu mevziler, 'füze saldırısı'yla hedef alındı.

HAARETZ: SALDIRIDAN İSRAİL SORUMLU OLABİLİR

​İsrailli Haaretz'in haberine göre ise, saldırıdan İsrail sorumlu olabilir. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman pazar günkü açıklamasında İsrail'in Suriye'de operasyon yürütmeye devam edeceği sinyalini verdiğini hatırlatan Haaretz, Lieberman'ın "Rusya'ya saldırma ya da Suriye'nin içişlerine karışma gibi bir niyetimiz yok. Fakat birileri İsrail'e ve hava güçlerimize saldırmak için füze ateşleyebileceğinin mümkün olabileceğini düşünürse, hiç şüphesiz karşılık vereceğiz. Büyük bir güç kullanarak karşılık vereceğiz" ifadelerini hatırlattı.

'SALDIRININ HEDEFİNDEKİ ÜSLER, İRAN DESTEKLİ GÜÇLER TARAFINDAN KULLANILIYORDU'

Reuters'a konuşan Hama sakinleri, saldırının hedefindeki üslerin İran destekli güçler tarafından kullanıldığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)