E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de ABD ile Rusya arasında çatışma riski---

Suriye'de ABD ile Rusya arasında çatışma riski

Suriye'de ABD ile Rusya arasında çatışma riski
19 Haziran 2022 - 14:45 borsagundem.com

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir askeri operasyon yapması gündemdeyken. Bu hafta içerisinde Rusya ve ABD'nin iki kez karşı karşıya geldiği ve bölgede çatışma riskinin arttığı belirtildi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir askeri operasyon yapması gündemdeyken ülkeden gelen haberler, ABD ve Rusya’nın Suriye’de çatışma riskini yeniden gündeme getirdi.

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, ABD ve Rusya arasındaki gerilimin ‘kırılma noktası’na geldiğine dikkat çekerken, bu hafta içerisinde Suriye’deki Rus ve ABD askerleri arasında iki önemli olay yaşandığını duyurdu. Gazete konuşan üst düzey ABD askeri yetkilileri, artan gerilimin doğrudan bir çatışmayla sonuçlanabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Bu haftanın başlarında, Rus hava kuvvetleri, Suriye’nin Irak sınırında, Tanf geçiş noktasının yakınındaki hedefleri vurdu. Al-Tanf, Suriye’deki koalisyon faaliyetlerinin bir parçası olarak yaklaşık 200 askerin bulunduğu bir ABD üssüne ev sahipliği yapıyor.

ABD SAVAŞ UÇAKLARINI HAVALANDIRDI

WSJ, hedef alınan bölgede, omurgasını terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye dayandıran Suriye Demokratik Güçleri’nin bulunduğunu yazdı.

Channel 12 News’in haberine göre de olaydan kısa bir süre sonra, iki Rus savaş uçağı ABD baskınının gerçekleştiği yere geldi ve oradaki Amerikan faaliyetleri hakkında istihbarat topladı. Bir ABD askeri sözcüsüne göre, cevaben bölgeye ABD F-16 savaş uçakları gönderildi ve Rus uçaklarının bölgeyi terk etmesi istendi.

ABD Ordusu Merkez Komutanlığı komutanı General Eric Corilla, “Yanlış hesaplamalardan veya gereksiz çatışmalara yol açabilecek herhangi bir eylemden kaçınmaya çalışıyoruz. Bu bizim görevimiz. Ancak Rusların son davranışları son derece kışkırtıcı.” dedi.

KUZEY IRAK’A TAHIL TAŞIDILAR

Öte yandan, Suriye medyası da omurgasını terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye dayandıran Suriye Demokratik Güçleri’nin dün gece geç saatlerde ABD askeri konvoyuyla birlikte Irak’ın kuzeyine tonlarca tahıl taşıdığını duyurdu.

Suriye Devlet ajansı SANA’ya konuşan yerel yetkililer, isimlerinin açıklanmaması kaydıyla Cezire Bölgesi silolarından buğday ekinleri yüklü 40 askeri aracın Cumartesi günü El Ya’rubiyah bölgesindeki El Velid sınır kapısından geçerek Irak topraklarına girdiğini söyledi.

Saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi

 

Suriye'de Türkiye'ye karşı YPG, İran ve Rusya ittifakı

 

Rus ordusu Suriye'de hava savunma sistemi yerleştiriyor

 

Türkiye'den ABD'ye: Suriye'de tedbirleri almakta kararlıyız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan ural24 Haziran 2022 13:58

    iki ülke de sebep olduğu düzensiz göç ve verdikleri diğer zararlar için başta Türkiye ye tazminat ödemeli. Göçü kendileri almalı. Savaşı bunlar çıkarıyor mülteci yardımını avrupa yapıyor. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Haziran 2022 21:32

    Keşke olsa ama olmazlar.bunlara ezeli düşman dersiniz.ama suriye de gördük munbiç de abd bizimle savaşmamak için hemen rusya nasıl da devir ettiler oraları.bunlar yalandan savaşır görünürler fakat tüm dünya ülkelerini korkutup sömürüp silahlarını da satalar .bunlar savaşırlar ise dünya diye bir yer kalmaz ki.

  • Misss19 Haziran 2022 16:44

    Umarım çatışırlar