E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye ve Kuzey Irak'a 'hesap zamanı' harekatı---

Suriye ve Kuzey Irak'a 'hesap zamanı' harekatı

Suriye ve Kuzey Irak'a 'hesap zamanı' harekatı
20 Kasım 2022 - 02:44 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını açıkladı.

MSB'DEN HAREKATA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine "Pençe Kılıç Hava Harekatı" düzenlendiğini açıkladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

HAVA HAREKATI BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yaparak operasyonun başlatıldığını duyurdu.

Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

SİHA'LAR DESTEK VERDİ

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır dışında Malatya'dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman'dan havalanan SİHA'ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatının ilk görüntülerini paylaştı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor." ifadesine yer verildi.

Paylaşımda ayrıca, terör hedeflerinin vurulduğu anlara ilişkin görüntüler yer aldı.

"NE GEREKİYORSA ONU YAPMAKTA KARARLI OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYANIN BİLMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'daki terör saldırısının ardından sınır ötesi bir operasyonun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şöyle cevap vermişti:

"Şu anda sorgulamalar, soruşturmalar devam ediyor. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor, bunların araştırılması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmakta kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım."

"TERÖRİSTLER BUNUN HESABINI MİSLİYLE ÖDEYECEK"

İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısı sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısı sonrasında başsağlığı mesajı yayımlayan Milli Savunma Bakanlığı, "Teröristler bunun hesabını misliyle ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı. 20 Kasım gecesi ise Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi. Hava harekatının görüntülerini paylaşan MSB, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!" ifadelerini kullandı.

Çelik'ten Taksim'deki saldırıya ilişkin açıklama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (45)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • i.kılıç21 Kasım 2022 10:01

    olup bıtenı  sadeca izlemek sadece  açı vermekte:soru1:bu kadar iyi izlenen terorıstler,neden bomba patlamadan once yakalanıp  ıfşa edılmemekte.2)bu kadar halam para,heba edılen canlar.,sadece  taşaronları hızaya sokmak ıcınmı.3)terorısteyataklık yapan.,besleyen.,hatta bugunku haberlerde,.en ıyı terorıstı  sectıgı bıldıren  abd e karsı.,tum uluslar arası hukukı sebepler mevcut olmasına ragmen.,sıyasıler yapılanları basarı olarak mıllete dokmelerıne  nedemelı.,allah turku korusun.,bu mıllet başında lıyakatlı ıdarecılerı hakketmektedır.,sygılar

  • baran21 Kasım 2022 11:01

    Şehitlere hakaret edenler mi lityakatlı yoksa pkk yı kınamaktan aciz chpğ mi bak sırıtık spysuz köpek yeter artık mahalle fahişesini geçtin nik değiştirieyim  derken.

  • Cumhuriyet20 Kasım 2022 23:04

    Dolarcı Ahmet, çakma milliyetçi küfürbaz baran ve saz arkadaşları hepinize iyi akşamlar! Yorumlarınız her zaman olduğu gibi, ileri derecede saçma ve inandırıcılıktan çok uzak olmuş. Küfürbaz baran efendi adam olup adam gibi yorum yazmayı bakalım ne zaman öğreneceksin?

  • baran21 Kasım 2022 10:58

    Sen kim adamlık kim soytarı!   Nik değiştirip karşıma çıkma haysiyetsiz şeref yoksunu!  Fetoşçu omurgasız yaratık.  Münafıklığı tam anlamı ile hazmetmiş yaratık gününü bekle.

  • Rabia20 Kasım 2022 21:53

    Sisi ile el sıkışmak zorunda kaldılarsa durum baya vahim

  • Baytar20 Kasım 2022 23:21

    Çok ucuz sentetik çekme

  • FİNANS DÜNYASI20 Kasım 2022 17:12

    Muhalefetin morelleri alt üst olmuştur.

  • Vatandaş20 Kasım 2022 22:48

    Muhalefeti bilmem ama bende moral sıfır, zira atılan bombaların masrafını ben karşılayacağım ve cebimde metelik yok. Atılan bombalar bir fayda sağlamaz ise hapı tam yutarız. Ne diyeyim vatan sağ olsun! 

  • Mucise Reis : )20 Kasım 2022 14:42

    Hala içimizde fetonun kırıntıları var.Yorumlara bakın hele.  2230 yılında kurulan Türk Ordusu... Sanki z parti ile kurulmuş gibi davranıp feto kırıntılarını ve emellerini insanları ayrıştırıp bölerek yapmaya çalışıyor. Orduya yon yıllarda verilen en büyük zararın , hatta kozmik odasına kadar girilen dönemi unutmuşlar gibi, alkışladıkları yurt dışına çıkıncada gerçek vatan evlatlarını karşıtmış gibi göstermeye çalışıyor :D kısa sürede TBMM ve özel yetkili savcıların feto araştırma komisyonunda ak, kara gün yüzüne çıkıncada koyu millet ittifakı olarak fakrlı nicklerle karşımıza çıkacaklar :D bunlar böyle. asalak gelmişler, asalak gidecekler. Bırakın kendi halerine ... dün esadcıdı, bir ara irancı, sonra filistinci, derken mısırcı, ermenistancı israilci yanar döner bunlar :D geldiler Türk oldular birkez daha bizlere ders verecekler geçmişi kirliler :D  Biz varda bu memletin bayrağıda, milli dilide, dinide zarar görmez...

  • Hamido 20 Kasım 2022 19:09

    Aynaya bakarak konuştun.

  • Maarif 20 Kasım 2022 13:47

    Yazık fakir halkın parası yine dağa taşa bomba olarak harcanacak. Taksim bombasi bahanesi ile

  • Vedat20 Kasım 2022 15:27

    Neoldu len yaralı kankilerine mi üzüldün

  • Sarıkız 20 Kasım 2022 15:02

    Dağı taşı bombalamak en büyük vatanseverliktir. Kim ki sınır güvenliği kalmadı, teröristler ülkeye elini kolunu sallaya sallaya giriyor diyorsa vatan hainidir. Ama hangi vatanı sever, hangisine ihanet eder orası belli değil

  • Hakkı 20 Kasım 2022 14:25

    Karnından konuşma, hain olduğunu açıkça söyle alçak.

  • Alperen20 Kasım 2022 13:20

    Bu pislik yuvalarını temizlemeden bize huzur yok! Hiçbir şekilde silahlı kuvvetler kökünü kazımadan bu terör örgütlerinden kurtulamayız biz. Düşünsenize ülkenin dört bir tarafı işgal edildiğinde bir grup bu işi anlaşarak çözelim dediler Sevri imzaladılar. Ancak Mustafa Kemal Paşa bu iş masada değil, sahada çözülecek dedi ve Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Bugün de durum o zamankinden farklı değil. Masada çözülebilecek bir mevzu kalmamıştır. Defalarca masada çözme denenmiş ancak terör örgütlerinin dayandığı uzantılar buna asla müsade etmemiştir. HDP'ye gelince içerisinde suç işleyen, terörle iltisaklı kim varsa tutuklansın ama parti kapatılmasın. Çünkü legal siyasetin, terörden arınmış, devletini karşısına almayan bir yapının yolu hep açık kalmalı ve HDP de bu alana istemiyorsa da zorla itilmeli. Bunun terör iltisaklı insanları siyasetten arındırarak mümkün olabileceğini düşünüyorum.

  • AHMET ÖZBİR20 Kasım 2022 12:55

    REİS'im emri verdi, Türk Devleti'ne ve Milleti'ne kahpece hisler besleyenleri ve arkasındaki SOYSUZLARI arayın, bulun ve YOKEDİN dedi, Şanlı Türk Ordusu harekâta başladı, hainleri İMHA ETTİ! Allahım Yiğitlerimizi bizlere bağışla, terörist kahpeleri ve onlarla işbirliği, gönülbirliği içinde olanları yoket. Amin.

  • Sedat20 Kasım 2022 12:32

    Ben demokratım diye geçinenlerin hdp gibi faşizmin ayyuka çıktığı hain partiye su taşımaları çok manidar

  • Ferit20 Kasım 2022 12:12

    Kendini açık açık pkk nın siyasi kolu olduğunu ifşa eden Hdp nin hala yüce meclisimizde yer alması hayret vericidir Anayasa mahkemesi Türkiyenin mahkemesimi anlayamadım İnsanın bahçesinde kuduz köpek beslemesi normal mi?

  • ALİ 20 Kasım 2022 12:11

    Mübarek olsun inşallah

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 12:06

    Şunuda belirtmek iseterim. Türk istihbaratı bazı yakaladığı süt düzey ve Türkiye ye getirdiği örgüt  kadrosu, bazı teröristlerin esir alınması vb ile isha siha destekli aynı zamanda var olan istihabrat çalışmaları ile bir çok ABD tırlarının mallarının saklandığı noktaları tesbit etti. Bunları vuracak beton delici sistemler, lazerlemeler, akılsız füzelerin iha siha larca akıllı noktalara yönlenmesi gibi çalışmalarda entegre edildi. Bu basit bir iş değil. Aynı ekipmanı aynı hızda ve güçte kordine edecek bir ordusu olan bir komşumuz yok, emin olun. Esad bizleri mi destekledi?, askeri unsurları hareket etmedi, askeri namluları başka yöne çevirdi :D buda ilginç. ABD ve avrupanın silahları yok edildi. İran kandile çıkıp bana saldıran milistlere saldırcam dediğinde ABd durr sakın haaa resmi mesajını verdi...Esad-Türkiye askeri unsurları o alanı dizayn etmeli, ABd gitmeli İsrail tek kalmalı.Rusya esadı destekler, Natoda önemimiz artar böylece. Esad ile diyalog şart..

  • baran21 Kasım 2022 09:51

    Ulan öküz konu belli senin aşşağılık bir yaratık olup yalan dolanlarla insanları meşgu etmen!  Uzun uzun sırvalayıp fetoşçuluğunu belli etmen buna rağmen başkalarını suçlaman vs. vs.  Çok yakında Allah ın kahrı gazabı seni bulacak şaka yapmıyorum.  Alçakları ve münafıkları Allah ın gazabı ile korkutsan da hep alaya alırlar sonunda akıbeti ile karşılaşınxa da gözleri patlayacak gibi açılır. 

  • Mucise Reis : )21 Kasım 2022 08:01

    Cevabını almışya, konuyu değiştirip kişiselleştirip, nereyelere çekebiliyorsun bakalım. bende sana bilmem ne Türk evladı diyim :D ne oldu, dememle öyle mi oldun ? Tabi ki olmadın. geçmişi kirli pis insanlar, bizlere asla ve asla Türk,Millet, Vatan dersi ve sevgibi veremez. Geçmişte yapılanları unutturmak için, konuşanlara terörist diyen anlayışa bilmem neremiz ile güleriz  :D hoşunamı gitti, kirli ve pis geçmişe mali milad çekip kurtulcanımı sandın :D ahmedi nejatçılar, ilsam rejim modelciler, şimdi Atatük'ü anladan turancıyım demeye başladı :D çatlaya çatlaya patlayacaksın... Hazmedeceksin Türk milletinin Büyüklüğünü...Tek tek takacaksın o sökülen T.C. leri... Minder dışına kaçıp, konu değiştiren MİKSER seni :D yemezler 15 temmuz çorbacı oyunlarını, taktiklerin tutmaz bana, :D haha kıvranıyor

  • baran20 Kasım 2022 22:44

    İt deyince kahkaha atan soytarıyı başka yerde göremezsiniz, Bir nevi Şeytan merhaba diyor bu zattan.  

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 14:30

    Hahaha 15 temmuz öncesi fetocular , 15 temmuz sonrası burada, insanalra vatan millet dersi verecek hahaha... At izide,  it izinde ortaya çıkacak merak etmeyin... Sıranızı bekleyin... ordu içine  15 temmuz öncesi sokulan 25 bin askeri personel, son bir ayda geçmişte ortaya çıkan 7 bin polis askerı sınav hileleri tek tek ortaya çıkıyor daha fazlası da çıkacak elbet.. 300 paşanın pkk feto terorist mücadeleri fetocuların kumpas balyoz vb söylemleri ile engellenmeye çalışsada millet oyunlarınızı bozdu. Bozmaya devam edecek.... Hiç merak etmeyin siz onun bunun kusmukları... :D eğlendiriyorsunuz, çırpındıkça... hahaha biz varken, TC de geri gelecek. levhalarına kadar...

  • baran20 Kasım 2022 13:05

    TÜRK MİLLETİ SENİN GİBİ İTLERE RAĞMEN SAĞ SALİM VE AYAKTA!  bAK YAKINDA NE İLGİNÇLİKLER GÖRECEKSİN AMERİKAN FİNOSU FEOŞÇU!  aLLAH DEVLETİMİZİN ASKERİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN!  BU ALÇAKLARI SEVİNDİRMESİN!  nAMLULARIN NEREYE ÇEVRİLDİĞİNİ YAKINDA GÖRÜRSÜN YALANCI SIRTLAN SENİ.

  • Ali Taş20 Kasım 2022 12:43

    Baydın be üç keli vatan için on kelime kendin için evlat olsan sevilmezsin

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 11:58

    Yunanistan basını şöyle bir algı kurmuş durumda. Diyor ki, Türk devletinin 5 nesil uçakları yok. Türklerin pılotları yok, pılot açıkları var, feto olaylarından dolayı buyuk pılot problemı yaşadığımızı empoze ediyorlar. Yetişmiş profesyonel pılot kıtlıgı var gibi bir algı oluşturuyorlar. Bunu bir çok uzmanı ve gazetecileri belirtiyor. Aynı zamanda bu kadar buyuk askeri alanda hava hakımıyeti kuması, oyuna farklı sistemlerin iha siha lazerlemeler sınırsız üretilebilen en modern etkılı roket ve bombalar, ambargolar olsa da, Türklerin ciddi bir askeri etkisini bağımsız üretim hatlarını daim kıldığını belirtiyorlar. Bir çok paşanın kumpas ile görevden alınmasının, var olan askeri projeleri baltalamadığını , işlerin yine rayına girdiğini belirtiyorlar. Modernize edebilecek  sistemlerin, siyasetten arınmış , ülke desteğini almış olduğunu belirtiyorlar.

  • Artur20 Kasım 2022 11:43

    İstediğimiz zaman bomba patlatırız diye posta rajon kesmeye çalışan abd. Alın size rest rest. Yakında TÜRK jetleri şam ve bağdat semalarında görürsünüz. KURT A RAJON KESİLMEZ...

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 11:23

    Hele birde yerli uçaklar 4,5 ve 5 nesile eşdeğer uçunca her şey değiecek.  F35 vermediler. Vermiyorlar... ABD nin müttefikidir pkk pyd, bir çok askeri anılarda, belgesellerde, orta doğuda mücadele esnasında bunu açık açık teleffus ediyorlar. bazen direnişçi, baen dost, bazen ittiakımız diyorlar.. Bu bir gerçek. orta doğuda ABD nin ortağıdır pkk. Türk insanıda asla ve asla kim olursa olsun karşısında pkk ve unsurları ülkemizi hedef aldığı için düşmanıdır. İlk bomba patladığında yazdım. Allah'a her şey havale edilmez. Biz gereğini yapmalıyız diye. Bu arada yeni modern silahların uygulaması yapıldı. roketleri atıyorsun, iha işaretliyor oraya gidiyor. ileride  uzun menzil roketler atıldıgında ihalar tek tek havada emrine alıp dost roketleri hedeflere iletecek. Havada sinyal bozucu alıp kontrol dışı kalsada iha görevini kapalı sistem yapacak ... Yakında, geliyor :D 

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 20:40

     15 Temmuz sonrası evrimleşenleri biliyoruz merak etme : ) Yorma canını güzel kardeşim Sen milliyetçi, vatancı, ülke sevdalısı birisin biliyor herkes Yorma kendini boşa, çırpınma sen :D Takılma Arap sevdalısı . TC den rahatsız olan, Türk dili ile kendini ifade edemeyen, Türkbirliğinden ürken arap sevdalısı rahatsız mı oldun Baran kusmuğu  :D  .. hala particilik yapıp , 3 oy gelir mi çırpınışları... Yazık tam parti önü finosu oldu... :D Milli birlik beraberliklerde kendini en öne koyup aklınca benim etrafımda birleştiler numarası çekecek :D bu millet sen ve senin gibi geçmişi bölücü olanlar inak tek bilek, tek yürek. Sana ihtiyacı yok milletin , hiç bir parti milletin üstünde değildir. olamazda.. çırpın bombalar düştükçe teröristlerin inlerine ... çaresiz kaldın iyice herkes anlıyor karın ağrını :D birlik oldukça bu millet kuduruyorsun., birliğin başında ben olamıyorum diye :D 

  • baran20 Kasım 2022 12:52

    Teleffus ne?  Türkçe de böyle bir kelime yok!  O minik aklınla devlet ricaline yine akıl vermiş sureti haktan görüneyim diye!  Ama yine de bayağı bir kusur bulmuş!  Breh breh breh!  Sen neymişsin be sanırsın devletü muazzama!  Aslına bakar isen senin gibi yalancılara rağmen bu devlet ayakta duruyor.  Sıkıştırdı mı o şişkin hastalıklı egosu ile verecek cevap bulamıyor ne yapsın garibim kendini partiler üstü görmek zorunda kalıyor.  Ha bu arada bu operasyonu yapan Cumhur ittifakı hükümetidir  ve 2023 yine seni yönetecek eğer illegal bir işlemin var ise onun da hesabını vereceksin.  Yani 15 yıl daha kem küm etmeye devam edeceksin. Allah Türk ü ve Müslümanları korusun  yalancıları ve nankörleri bildiği gibi yapsın Amin

  • IDAM20 Kasım 2022 10:52

    IDAM,siz ADALET ,Adalet deyildir.....idamsiz pislik temizlenmez.

  • Mucise Reis ;)20 Kasım 2022 20:42

    kanun değil uygulayacak bağımsız yargıçlar ve yargı var mı ? ona bakmalı.. idam 20 yıldır var olsa, kumpaslar ile fetonun attığı en üst düzey komutanlar darı ağacında olacaktı. Yani kanundan önce, kanunu uygulayacak helal süt emmişler, siyasetten arınan %100 bağımsız yargı lazım. yoksa gelsin bugun gelsin... ama çalışmayan yargının vereceği karar ? tartışılır...

  • İhtiyar 20 Kasım 2022 10:45

    Taş üstüne taş, baş üstünde baş kalmasın. Amerika, İsrail vatandaşım diyor ve yıkım geçiyor. Bu vatana Gül uzatana Gül, taş atana bomba atıp yok etmek lazım. İdam olmalı, bunları içeride vergi gelirleri ile beslemeyelim. İdam gelsin.

  • Ali Taş20 Kasım 2022 10:42

    Rabbim selamet versin ayanıza taş deydirmesin muzaffer eylesin

  • İhtiyar 20 Kasım 2022 11:29

    Amin .

  • 🇹🇷💪20 Kasım 2022 10:37

    Avrupa lı hdp lilerden tepki geldiğine göre hedef doğru vurun kahpelere...

  • Tufan20 Kasım 2022 09:43

    Maşallah Allah gazamızı mübarek etsin. Bunları vurunca ses hdpkk dan geliyorsa doğru yapılmış demektir. Bakalım chpkk dan kimler açıklama da bulunacak.

  • İhtiyar 20 Kasım 2022 10:49

    Amin

  • Kürşad 20 Kasım 2022 09:42

    Cezalar hafif, infaz yasası gevşek. kötüler her suçu işlemekten gocunmuyor. İdam şart.

  • VS20 Kasım 2022 09:30

    ALLAH yardımcımız olsun.ellerinize sağlık.bunlara destek sağlayan başta abd olmak üzere bütün şerefsiz yardakçılarıda vurmalıyızki sorun kökten çözülsün

  • İhtiyar 20 Kasım 2022 10:50

    Amin

  • Arif20 Kasım 2022 09:24

    Bağdat ve şamı vurun. Ülkelerine sahip çıkamıyolar. Yönetimi ele alın

  • borsacı20 Kasım 2022 08:24

    hayine tetik çeken tüm güvenlik mensuplarının alnından öpüyorum ellerine saglık.

  • İhtiyar 20 Kasım 2022 11:28

    Cenab-ı Allah muvaffak eylesin. Amin,