E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye ordusundan kritik hamle: Koridor açtılar---

Suriye ordusundan kritik hamle: Koridor açtılar

Suriye ordusundan kritik hamle: Koridor açtılar
22 Ağustos 2019 - 12:10 borsagundem.com

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye'de muhaliflerin elinde kalan tek önemli yer olan İdlib'le ilgili flaş bir gelişmeyi duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynağına dayandırılan haberde, “Şam, Soran kasabasında insani koridorun açıldığını duyuruyor” ifadesi yer aldı.

İnsani koridorun, sivillerin İdlib’in güney kısmından ve Hama’nın kuzeyinden ayrılmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

Suriye’de muhaliflerin kontrolünde bulunan tek yer olan İdlib vilayeti, Türk askeri konvoyuna yönelik üç sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısıyla bir anda Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Suriye’de muhalif gruplar, İdlib’e bağlı kritik önemdeki Han Şeyhun’dan kısmi olarak çekilirken, Esad güçlerinin kente gireceği yol açılıyor.

İdlib’e bağlı Han Şeyhun kasabası nisan ayı sonunda Suriye Ordusu ve müttefikleri tarafından başlatılan askeri operasyonun temel hedefiydi.

Suriye'de Türk askeri konvoyuna saldırı: Üç sivil hayatını kaybettiRusya öncülüğündeki hava saldırıları, İdlib’in güneyindeki toplulukları kırıp geçirmiş ve 500 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açmıştı. Son günlerde ise bu saldırılar durmuştu.

Radikal örgütler, İdlib içinde ve vilayetin büyük bölümünde Esad karşıtı diğer savaşçılarla karışmış durumda…

Han Şeyhun, İdlib’e yönelik operasyonda oldukça kritik bir nokta, Zira kasaba, İdlib’i güneydeki Hama şehriyle bağlayan ana yolun üzerinde bulunuyor.

Nisan 2017’de kasabada sarin saldırısı düzenlenmiş ve en az 92 kişi hayatını kaybetmişti.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen soruşturma, saldırıdan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad güçlerini sorumlu tutmuştu.

ABD uçakları ise Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla sarin saldırısını düzenleyen jetlerin kalktığı hava üssünü vurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)