E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye ordusu Menbiç’e girdi iddiası---

Suriye ordusu Menbiç’e girdi iddiası

Suriye ordusu Menbiç’e girdi iddiası
14 Ekim 2019 - 21:58 borsagundem.com

Reuters'ın Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre, Esad rejimine ait askerler Menbiç şehir merkezine girdi.

İngiliz Reuters haber ajansı son dakika olarak geçtiği haberde, Esad güçlerinin Menbiç’e girdiği bilgisini verdi.

Reuters haberini, Suriye devlet televizyonunun yaptığı canlı yayına dayandırırken, Menbiç’te yerel yayın yapan Radyo Alkul, hükümet güçlerinin kent merkezine girdiğini yalanladı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan terör örgütlerine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı sonrasında, PYD/YPG terör örgütü Suriye’de işgal ettiği alanları koruyabilmek için Esad rejimi ile anlaşmaya gitmişti.

Sözde anlaşmaya göre Esad rejimi güçleri YPG’nin işgal ettiği alanlara gelerek buralara Türk askerinin girmesini önleyecek. Bu amaçla ilk olarak Fırat’ın batısındaki Menbiç ve Fırat’ın doğusundaki Kamışlı gibi kentlere Esad güçlerinin yerleşmeye başladığı haberleri yayılmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevlut özcan 15 Ekim 2019 00:21

    70 yildir nato dayiz nato nun tum kulfetini cekeriz kore ye afganistana libya ya asker gonder derler gondeririz kaddafi muhaliflerine 400 milyon dolar gondeririz nato daki tum sorumluluklari yerine getiririz sira turkiye nin terorle mucadelesinde yanimizda olun deyince tüm nato uyeleri tercihini turkiye den yana degil,teror orgutunden yana kullandilar yetmedi bir bir yaptirim kararlari aciklamaya basladilar , ey turkiye seni yillarca sovyetlere karsi kalkan olarak kullandilar simdide arkamizdan hancerliyorlar ,arap birligi yillardir israil e karsi birlesemeyenler turkiye karsitliginda birlesiverdiler, ey turkiye uyan artik gercekleri gör, ecdadim ne demiş, ayidan post gavurdan dost olmaz, hepisinin cani cehenneme iki yuzlu kaybak sahsiyetsiz ABD ve avrupa birligi ve arap birligi tumunuzu RABBIM KAHRETSIN,

  • BÖRÜ14 Ekim 2019 23:45

    RABBİM ŞANLI TARİHİMİZİN ÖZÜ OLAN İSTİKLAL MARŞININ RUHUNU BİZLERE BİR KEZ DAHA YAŞATIYOR..TÜM ZALİMLERE KARŞI İSLAMIN SON ORDUSU OLAN TÜRK ORDUSU YİNE MÜCADELE İÇİNDE. SANA ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİM BİZLERİ MÜSLÜMAN VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK YARATTIĞIN İÇİN..

  • son kale14 Ekim 2019 22:24

    Bence bizim bilmediğimiz şeyler dönüyor.Borsa Suriye Türkiye savaşı çıkacaktır diye düştü.Yabancılar biliyor.