E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye Muhalefetinin eski lideri Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunda---

Suriye Muhalefetinin eski lideri Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunda

Suriye Muhalefetinin eski lideri Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunda
15 Aralık 2019 - 16:19 borsagundem.com

Davutoğlu'nun kurduğu partinin kurucular kurulu listesinde yer alan Suriyeli Halid Hoca (Alptekin Hocaoğlu)'nın Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) eski başkanı olduğu ve Suriye tarafından terör suçlamasıyla arandığı ortaya çıktı

Edinilen bilgilere göre, AK Parti ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde sürpriz isimler çıktı.

Listede Suriye Devleti tarafından aranan ve ÖSO'nun siyasi çatısı konumunda olan SMDK eski lideri Halid Hoca yer yer aldı. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) eski başkanı Halid Hoca'nın Suriye devleti tarafından terör suçlaması nedeniyle arandığı ortaya çıktı.

9 yıldan beri Türkiye'de yaşayan ve ardından Türkiye vatandaşlığını alarak ismini Alptekin Hocaoğlu olarak değiştiren Suriye Türkmenlerinden Dr. Halid Hoca, 2015 yılında SMDK başkanlığı görevinde bulundu. 2016 yılında SMDK Başkanlığından istifa eden Şam doğumlu Hoca, Ahmet Davutoğlu ile Suriye krizi nedeniyle defalarca görüşmüştü. Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde birçok kez görüşmeler yapmıştı.

Sosyal medya hesabı Twitter hesabından Gelecek Partisi'nin kuruluşu ile ilgili açıklama yapan Hoca, Gelecek Partisi'nin Türkiye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KARTAL16 Aralık 2019 00:02

    zaten yakında ahmet davutoğlu da istanbul şehir üniversitesindeki usülsüzlüklerinden dolayı büyük ihtimalle yargılanacak kimsenin süphesi olmasın.

  • mehmet yılmaz 15 Aralık 2019 22:35

    kraliçenin arka bahçesi kanadanın bayrağının acentesı gibi  davitoğlu partisine flama yapmış .

  • Fbbb15 Aralık 2019 18:17

    Yazıklar olsun arkadaş Suriye Li istemiyoruz memlekette parti kuruyorlar bide istemiyoruzzzzzz bakmak isteyen evinde baksınnnnn kardeşimiz falan değiller gönderin Suriye’ye

  • Bir halt olmaz....15 Aralık 2019 18:06

    Davutoğlu aynı zihniyetle devam ediyor, 5 milyon Suriyeli basımıza bela eden zihniyet, fırsat verilirse kac milyon insanı daha evinden yurdundan edecek...

  • AHMET ÖZBİR15 Aralık 2019 17:43

    "GELECEK KARANLIKTA GEÇECEK!" Hayda Atilla Mayda, ne işin var yaylada! Türk vatandaşları bitti mi, AKP'li (AK Parti değil), CHP'li, HDP'li, İP'li kalmadı Suriyeli, bir de KARANLIK tarafından, yani MUHALİFLERDEN seçmişler ve de kendilerinden geçmişler. Sonları Abdüllatif Şener olacak, esamesi okunmayacak. REİS'E SÖZÜMÜZ VAR; "ÖLÜMÜNE SENİNLEYİZ KOCA REİS, ÖTESİNİ SİLERİZ!"

  • HALİL KARTAL16 Aralık 2019 00:03

    tabiki olacak bunlar abd nin projesi.bu malum kişilerde fetö den kuşkulu kimseler değilmi.

  • Atakan15 Aralık 2019 16:59

    Türkiye'de adam kalmadı da onu mu aldınız gitsin ülkesinde mücadelesine devam etsin sizden bi cacık olmaz

  • Helal15 Aralık 2019 18:18

    Hellall