E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye her an bombalanabilir!---

Suriye her an bombalanabilir!

Suriye her an bombalanabilir!
31 Ağustos 2013 - 12:02 borsagundem.com

Arap diplomatik kaynaklar, ABD'nin bugün ya da yarın Suriye'ye askeri müdahalede bulunabileceğini iddia etti

Körfez ülkelerindeki kaynaklara göre, ABD bu operasyon için Türkiye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'taki üsleri kullanacak.
Diplomatlar, ABD'nin operasyon için, Suriye'deki BM müfettişlerinin geçtiğimiz hafta yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili incelemelerini tamamlamasını beklediklerini öne sürdü.
SURİYE'DEN AYRILDILAR
Kimyasal saldırı iddialarını araştırmak üzere Suriye'de bulunan BM uzmanları, bu sabah erken saatlerde başkent Şam'dan ayrılmıştı. Reuters, görgü tanıklarına dayanarak, karayoluyla Lübnan'a geçen uzmanların Beyrut Havalimanı'na ulaştıklarını bildirmişti.
BM uzmanları, 19 Ağustos'ta kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak üzere Şam'a gitmişti. Uzmanlar henüz çalışmalarına başlayamadan 21 AĞustos günü Şam'ın kenar bölgelerindeki Guta'da kimyasal saldırı haberleri gelmiş ve 1400'ü aşkın insanın yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Olayın hemen sonrasında güvenlik gerekçesiyle bölgeye gitmelerine izin verilmeyen uzmanlar, son dört gündür Guta bölgesindeki kimyasal saldırı iddialarını araştırıyordu.
Kimyasal saldırı iddialarına karşılık Suriye'ye askeri operasyon düzenlenmesi konusunda BM uzmanlarının sunacağı rapor büyük öneme sahip.
"İKİ HAFTADA İNCELENİR" DEDİ AMA...
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun dün Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin temsilcileriyle görüşmüştü.
ABD basınında BM Genel Merkezi'ndeki görüşmenin içeriğine ilişkin haberlerde, Ban'ın, denetçilerin topladığı örneklerin incelenmesi ve raporun hazırlanması için iki hafta süreye ihtiyaç olduğunu söylediği belirtildi.
Ancak raporun hazırlanması için öngörülen sürenin uzunluğu, operasyon için raporun beklenmesi ihtimalini düşürüyor.
Ban'ın sözcüsü Martin Nesirky, daha önce yaptığı açıklamada, heyetin topladığı bulguların Avrupa'daki laboratuvarlarda inceleneceğini ve hazırlanacak raporun Genel Sekreter tarafından üye ülkelere sunulacağını belirtmiş ancak herhangi bir takvim veremeyeceklerini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oflaz31 Ağustos 2013 19:09

    HADİ BAKALIM ZENGİN KODAMANLAR HANGİ ÜLKEYE KAÇAÇAKSINIZ.PARACIKLARINIZ TÜRKİYEDE .SAVAŞMAK İYİDİR.KALBE VE TANSİYONA İYİ GELİR.ESED CANAVARI KEFENİNİ HAZIRLA BOY ABDESTİ ALMAYI UNUTMA.CENABET GİTME ÖBÜR TARAFA.

  • savaş benim savaşım mı?hayırrr31 Ağustos 2013 18:39

    savaş benim savaşım deil. babane...madem ki sivil halkı düşünüyorsun abd ingiltere fransa almanya ile ittifaksın, ozaman filistin halkı için bu ittifağı kullanda israile uyarı saldırısı olsun.. onada hayırr... eee esad a geldmi, ittifak yap saldır. nasıl adelet bu ?=

  • Savaşa Sonuna Kadar HAYIR31 Ağustos 2013 17:48

    Suriye'yle savaşması ABD'de yeni bir Ekonomik krizin başlaması demektir. Bu yüzden buna cesaret edemezler. İngiltere, Almanya çıkacak bu krizi gördüğü için doğru karar vererek geri çekildi. Biz Türk Halkı olarakda kesinlikle bir SAVAŞ istemiyoruz. SAVAŞA HAYIR...

  • metin31 Ağustos 2013 13:31

    Girceksen gir girmiceksen girme mide bulandirma her kes isine baksin girsede bu ulkedeki milyonlarca nulteci gider bizim icin iyi olur su araplardan turkiye hep zarar gordu ne kismetsiz ulkeyiz komsularinda hep hainlik vede kalleslik goren tek ulke biziz bu dunyada.

  • geceprensi31 Ağustos 2013 13:26

    tarip erdogan sagolsun burdanda uçakları kaldırır sefasını dış güçler cefasını türkiye çeksin hey tayyip erdogan açsana gözünü görmüyonmu?

  • Yurtta Sulh Cihanda Sulh31 Ağustos 2013 12:15

    Hiç bir ülke Suriye'nin iç işlerine müdahale edemez, etmemeli...Suriye'nin iç sorunu Suriye'lileri ilgilendirir. Suriye, Türk hükümetinin, Abd'nin ve diğerlerinin sorunu değildir. Savaş istemiyoruz. "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" cümlesinin anlamını idrak eden insanlar gerekli dünyaya.

  • Diren Esad31 Ağustos 2013 12:11

    Irak'a da asılsız, yalan haberlerle saldırmışlardı. 1,5 milyon Müslümanın ölümüne sebep olmuşlardı. Unuttukları bir şey var, Suriye asla bir Irak değil. Karşılarında Esad'ın güçlü bir ordu ve silah donanımı var. Umarız Müslüman'ları Irak'ta öldüren ABD'nin sonu olur.