E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüre doluyor! Cephede eller tetikte---

Süre doluyor! Cephede eller tetikte

Süre doluyor! Cephede eller tetikte
19 Ekim 2019 - 10:56 borsagundem.com

ABD ile varılan mutabakat perşembe akşamı saat 22:00 itibariyle yürürlüğe girdi. Teröristlerin 32 kilometre güneye çekilmesi için Ankara’nın Washington tarafına verdiği 120 saatlik süre salı akşamı doluyor

Güvenli bölge için Barış Pınarı Harekâtı'na 120 saat mola verilirken masadaki sözlerin sahada yerine getirilmesini Türkiye'nin adımları izleyecek. Ankara-Washington arasındaki 13 maddelik mutabakat işlerse Erdoğan-Trump arasında beklenen 13 Kasım tarihli randevuda bölgenin imarı masaya konacak. ABD ile mutabakat dışında Münbiç, Ayn el-Arab ve Kamışlı düğümü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le çözülmeye çalışılacak. Şam rejimi ile terör örgütü PKK/PYD/YPG arasında bayrak oyunlarının yaşandığı bölgede Rusya, özellikle Münbiç ve Kamışlı için 32 kilometre derinliğe karşı çıkıyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu ise, ABD'nin bir oldubitti ile rejim ve Rusya'ya bıraktığı Münbiç sınırında Türkiye'den gelecek harekât emrini bekliyor.

GÖZLER SOÇİ ZİRVESİNDE

ABD ile mutabakat sağlanan 4 saat 20 dakikalık zirve öncesinde sözkonusu bölgeler için Rusya'dan da önemli bir heyet ağırlanmıştı. Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'la bir araya gelmiş, görüşmede, PYD/PKK/YPG ve DEAŞ dahil tüm terör örgütlerinin Suriye'nin toprak bütünlüğü için oluşturduğu tehdidin önlenmesi konusunda mutabakata varılmıştı. Haftaya damgasını vuran ABD ile mutabakatın ardından 22 Ekim'de Soçi'de yapılacak Erdoğan-Putin zirvesi daha önemli bir hale geldi. Görüşmede Erdoğan'ın Suriye halkının umutlarını dile getirmesi ve bölge sakinlerinin Türkiye'yi davet etmesine vurgu yapması bekleniyor. Çünkü hudut hattında halkın istemediği her 'çözüm', yeni göç dalgalarına neden olacak.

ARINDIR, İMAR ET, İSKAN ET

ABD ile varılan anlaşma sahada uygulanıp terör örgütü 32 kilometre derine çekilirse Türkiye geniş bir bölgeyi operasyon gereği duymadan terörden arındırmış olacak. PKK'nın çekilip çekilmediği gerek yerel unsurlar gerekse de istihbarat İHA'larıyla anlık takip ediliyor. ABD'ye verilen 5 günlük süre, salı günü saat 22:00 itibariyle sona erecek. Her şey yolunda giderse terör örgütünden arınmış olan bölgede saha temizliğine başlanacak. Teröristlerin açtıkları tüneller, çukurlar kapatılacak. Türkiye'ye karşı yapılan toprak yığınlar yerlebir edilecek. Saha temizliğinin ardından bölge sivil yaşama uygun hale getirilecek. Son aşamada Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonunda olduğu gibi, Suriyelilerin hayatlarına devam edebilmeleri için imardan sağlığa kadar her alanda adımlar atılacak.(Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin19 Ekim 2019 21:16

    başkomutanımıza reisimize güvenimiz sonsuz. o en iyisini bilir...

  • Semiz Kobalt19 Ekim 2019 20:59

    hepimiz yiyip içip dua edelim ki başımızda adam gibi adam olan BAHÇELİ ve RTE var.yoksa malum partiler şuan iktidarda olsa ülke şimdi cart diye ikiye ayrıldı ve çoğumuzu da ölmüş idik.daha diyorlari bebek katili ve halkına kimyasal silah kullanan şerefsiz esat ile koskoca ülkeyi aynen baş düşmanlarımıızın aynı söyleyen malesef bir mulahefet partileri var.

  • Süleyman Kırpak19 Ekim 2019 20:57

    umarım anlaşma olmaz ALLAH şaşırtırda binlercesini gebertiriz.ben öyle olacağını tahmin etmekteyim.ABD bunu gördü apar topar tüm üst düzey yönecilerini gönderdi yoksa Türkiye büyük zaiyatlar olsa hiç bu anlaşmayı yaparlarmıydı.bence tünellere güçlü su vereceksin ve bir kaç ağzını kepçeler ile kapacaksın içinde geberip gitsinler.mesela diyorlar ki mumbiç de 70 km lik tüneller varmış hemen yanında da fırat nehri ve baraj var.dediğimi yapın bakın neler oluyormuş.

  • Komando19 Ekim 2019 20:38

    Tünellerin ağzında lastik yakın dumanı santrafüjle içeri basın hainlerin hepsi açığa çıksın

  • pazarci19 Ekim 2019 14:11

    deasmidir nedir bunlari TC nin uzerine yikmalari cok buyuk bir oyun....

  • KILIÇ19 Ekim 2019 12:51

    TÜRKİYENİN SABRINI DENEYEN PİŞMAN OLUR REİS VARSA GAM YOK, BAŞ KOMUTAN HESABINI YAPMIŞDIR.

  • gerçek.19 Ekim 2019 12:33

    ülkemiz devletimiz için birlik beraberlik içinde olalım bizim düşmanımız belli avrupa amerika ne kadarda aynı kurumlarda olsakta böyle. bizi yormak bölmek zayıf düşürmek için içimize attıkları pkk fetö fitnelerine inanmayalım hep birlikte bir olalaım diri olalım sevelim birbirimizi sahip çıkalım vatanımıza devletimize. bizim aramıza fitne sokanların sözzlerine inanmayalım.

  • Hakan19 Ekim 2019 12:07

    Yine oyalama taktiği olabilir. Amerika nin şu ana kadar yaptığı en çok hareket bu idi. Ya oyalıyor yada arka planda başka planları devreye sokabiliyor. Tedbiri elden bırakmamak lazım bence. Pür dikkat izlemek lazım bölgeyi

  • Ahmet Yalama19 Ekim 2019 11:52

    Şapur şupur şap şup off ne yaladım be...hamd yalnız Allah’a (cc) mahsustur.Övgülerin de sınırı olmalı.Yalakalar ilk fırsatta sırttan hançerlerler.Geçmişte fetöcüler yalakalık ve yalamalıkta tavan yaparlardı.Beyefendi, çevresine özellikle yalamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylediler duymadınız mı ?

  • AHMET ÖZBİR19 Ekim 2019 11:35

    REİS sözünün eridir, salı akşamına teröristler GÜVENLİ BÖLGE'nin dışına çıkmazsa Suriye'nin her yeri PKK/YPG için GÜVENSİZ OLACAK, BÜTÜN TERÖRİSTLER İMHA EDİLECEK! Türk'ün ŞAKASI OLMAZ, HELE REİS'in asla!..

  • Pardus19 Ekim 2019 11:29

    Suriye'de bir arsa bulup oraya köy dikip Türkiye'den topladığıniz Suriyelileri oraya yerlestiremezsiniz. 1.arsanin ilk sahipleri gelir geri ister, işgaliyle parası ödersiniz. 2 yeni gelen Suriyeliler ile eski sahipleri arasında çatışma çıkar

  • Tam komedi 19 Ekim 2019 11:16

    Suriyeli muhaliflerin desteklenmesine , surielilerin ülkeye gelişine , nede onlara bu kadar para harcanmasına , nede onlara yerleşim yeri yapılmasına TÜRK milleti razı değil !!! Bizim paramız olsaydı savunma için S400 peşin alır birde faiz ödemezdik . Mısıra 4 milyar dolar hibe ettik adamlar bize düşman , barzaniye 2 milyar dolar verdik adam bağımsızlık referandumu yaptı !!! Ve bunların hiç biri halka sorulmadı ve halkın rızası yok ! Bu nasıl MİLLİ İRADE ki halkından habersiz işler yapıyor !!!!!

  • Can19 Ekim 2019 11:15

    Türkiye Vatanımız, Erdoğan babamız