E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de son derbi---

Süper Lig'de son derbi

Süper Lig'de son derbi
08 Mayıs 2022 - 10:33 borsagundem.com

Süper Lig'in son derbisinde Beşiktaş, bugün ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupaları için şansını sürdürmek; sarı-lacivertliler ise Devler Ligi için yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Vodafone Park'ta oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Serdar, Welinton, Umut, Kenan, Atiba, Josef, Rıdvan, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Fenerbahçe: Altay, Osayi (Nazım), Tisserand, Novak, Ferdi, Gustavo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, Serdar

Dev randevu öncesi Beşiktaş'ın 54, Fenerbahçe'nin ise 68 puanı bulunuyor.

Beşiktaş defans hattında önemli eksiklikler

Beşiktaş'ta Fenerbahçe maçının öncesinde defans hattında önemli eksikler bulunuyor.

Valerien Ismael'in 3'lü sisteminde en önemli oyunculardan ikisi olan Rosier kart cezalısı, Vida ise hem sakat hem de babasının rahatsızlığından dolayı ülkesine gittiği için derbide yer alamayacak.

Montero kart cezalısı olduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek 3. futbolcu olurken, Gökhan Töre ve Mehmet Topal da sakatlıkları sebebiyle maç kadrosuna dahil edilmeyecek.

Valerien Ismael, sistemi değiştirmeyecek

Beşiktaş'a geldiğinden bu yana 3-4-3 sistemini oynatan teknik direktör Valerien Ismael, defans hattındaki önemli eksiklere rağmen sistemini bozmayı düşünmüyor.

Vida ve Montero'nun yokluğunda, stoperde beklenenin aksine Necip yerine Umut Meraş'a görev vermeyi düşünen Fransız teknik adamın, geçen haftaki performansından memnun kaldığı Serdar Saatçı'dan da vazgeçmemesi ve defansı Welinton - Serdar - Umut üçlüsünden oluşturması bekleniyor.

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan ve 3. teknik direktör olarak Valerien Ismael'i 5 hafta önce göreve getiren Beşiktaş'ın tek düşüncesi, Fenerbahçe'yi yenerek ligde ilk 5'e girmek.

Şu an için Avrupa kupalarına katılma hedefinden biraz uzak olan siyah-beyazlılar, kalan 3 maçını kazanıp Alanyaspor ve Başakşehir'in puan kaybetmesini bekleyecek. Ligi ilk dörtte bitirmesi halinde Avrupa biletini alacak olan Kara-Kartallar için bir diğer ihtimal de Trabzonspor'un kupayı alması ve kendisinin de ligi beşinci sırada bitirmesi olacak.

Siyah-beyazlılar, Valerien Ismael'in teknik direktörlüğe gelmesinden sonra oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Beşiktaş bu 5 maçta 8 gol atıp 7 gol yedi.

Fenerbahçe'nin 11 maçtır bileği bükülmüyor

Ligde önemli bir çıkışa imza atan ve 11 maçlık yenilmezlik serisinde 31 puan toplayan Fenerbahçe, üst üste 7 maçını da kazanmayı bildi.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, haftaya 3. sıradaki İttifak Holding Konyaspor'un 4 puan önünde 68 puanla giriyor. Fenerbahçe, derbiyi kazanarak hem galibiyet serisini sürdürmeyi hem de lig ikinciliğinde yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Kanarya da 6 eksik

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde 6 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Serdar Aziz'in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Attila Szalai, Dimitris Pelkas, Miguel Crespo, Kim Min-jae ve Arda Güler derbide forma giyemeyecek.

Sarı kart sınırında 4 isim bulunuyor

Fenerbahçe'de sarı kart ceza sınırında 4 oyuncu yer alıyor.

Sarı-lacivertlilerde Luiz Gustavo, Bright Osayi Samuel, Mert Hakan Yandaş ve Filip Novak kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Söz konusu isimler, Beşiktaş karşısında sarı kart görmeleri halinde 37. haftadaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında cezalarından dolayı forma giyemeyecek.

Ligin ilk devresinde Fenerbahçe'nin sahasında oynanan mücadele 2-2 sonuçlanırken, Beşiktaş'ın gollerinin ikisini de Josef De Souza atmıştı.

Altay ve Çaykur Rizespor, Süper Lig'e veda etti

Ankaragücü ve Ümraniyespor, Süper Lig'e yükseldi

Süper Lig'den düşen 3. takım belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 53,20
En Yüksek: 55,00
En Düşük: 47,00
Değişim 2,31 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,78
İşlem Hacmi 167.512.739
Toplam Adet: 3.287.922
Ağırlıklı Ort.: 50,78
Son Değer: 82,65
En Yüksek: 84,00
En Düşük: 82,00
Değişim -0,18 %
FK: 62,03
PD / DD: -8,78
İşlem Hacmi 77.535.997
Toplam Adet: 939.301
Ağırlıklı Ort.: 82,51
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)