E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig’de kulüplerin yeni sahibi bankalar---

Süper Lig’de kulüplerin yeni sahibi bankalar

Süper Lig’de kulüplerin yeni sahibi bankalar
16 Aralık 2020 - 09:08 borsagundem.com

2+7 yıl şeklinde revize edilen anlaşmaya göre Süper Lig'de kulüpler hiçbir şekilde ilave borç alamayacak. 3. yıldan itibaren tüm gelirlerin yüzde 50’si, geri ödemede kullanılacak.

Borç batağında olan kulüplerin ‘bankalar konsorsiyumu' ile daha önce 5 yıl için yaptığı anlaşma, 2+7 yıl şeklinde revize edildi. Yeni anlaşmanın şartları, yönetimlerin elini kolunu bağlıyor ve kulüpleri adeta bankalara teslim ediyor.

İlk 2 yıldaki ana para ve faiz ödemeleri kulüplere göre değişen anlaşmanın şartlarını kabul eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetimleri, ağır bir yükün altına girecek:

1- Kulüpler 9 yıl içinde hiçbir şekilde ilave borçlanma yapamayacak. Dernekler, sözleşmeye taraf olacak ve borç yapılandırması -doğrultusunda ek teminatlar istenebilecek.

BAĞIMSIZ DENETİM

2- Futbol AŞ'ler ile dernek statüsünde olan kulüpler, birbirinden ayrılacak. Yapısal değişiklikler, bankalar komisyonuna sunulup onay alındıktan sonra hayata geçirilecek.

3- Denk bütçe ve bütçeye bağımsız denetimden geçme zorunluluğu getirilecek.

4- Yapılandırmanın 3. yılından itibaren, önceki yılın yayın, sponsorluk, bilet satış, ticari ürün satış gelirlerinin yüzde 50'si, borç geri ödemesinde kullanılacak.

Futbol kulüplerine karapara uyarısı!

 

Galatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nalan16 Aralık 2020 19:10

    Çinlilerin spor kuluplerine ilgisi artıyor. Beşiktaş Çinlilerin radarinda diye söylentiler var hadi bakalım hayırlısi

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Aralık 2020 17:24

    Daha yüzlerce binlerce şirkette bankaların olacaktır 2021 de rantıbıl olmayan her şeye dağa taşa kredi verdiler.böyle bankacılık olmaz.

  • Bir yorum16 Aralık 2020 12:07

    Göz göre göre akla zarar paraları heba eden bu ahmaklar daha  çok las vegas ın kumar kulüp patronlarına benziyorlar.  Bir düşünün 20 milyon avro  6 aylık eğitim  ile  10 bin  genç içerisinden  en az 300-500  kaliteli futbolcu yetiştirilir. Ancak bu eğitimi verebilecek teknik heyet  var mı?  Orası belli değil.   Fakat bu dangallar    bu 20 milyon  avroyu zamanında tek futbolcuya verdiler.

  • İzzet Baş16 Aralık 2020 09:22

     Sermaye artırım yaparak milletin sırtına yüklerler.. BU KADAR BASİT .Onlar niye düşünsün ki  nasıl olsa sömürü düzeni resmen çalışıyor.. Kulüpler spor değil  maşa.. asil Türk gençliği oyuncak ..YAZIK BU MİLLETİN EVLADINA . BORÇLARI MASONİK KULÜP BAŞKANLARININ KİŞİSEL MALLARINA EL KONURSA İŞTE O ZAMAN BORÇ BİTER. (M)  :-*  8-)