E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de hangi takım şampiyon olur?---

Süper Lig'de hangi takım şampiyon olur?

Süper Lig'de hangi takım şampiyon olur?
18 Mart 2020 - 11:25 borsagundem.com

Süper ligde son 8 haftaya girilirken, şampiyonluk ve kümede kalma mücadeleleri kıyasıya sürüyor

Süper Lig'in 26. hafta kapanış karşılaşmasında ligin zirvesindeki takımlardan Demir Grup Sivasspor deplasmanda Fraport Tav Antalyaspor'a 1-0 yenilerek en yakın rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada büyük avantaj kaybetti.

Demir Grup Sivasspor, bu sezon ilk kez bir resmi maçta gol atamazken, aldığı 3 puanla küme düşme hattından uzaklaşan Antalyaspor'un galibiyet golü 81'inci dakikada Veysel Sarı'nın ayağından geldi.

Bu sonuçla ligin zirvesindeki 5 takım olan Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Sivasspor, Galatasaray ve Beşiktaş ligin bitimine 8 hafta kala puan kaybı yaşamış oldu. Trabzonspor ile 4. sırada yer alan DG Sivasspor arasında sadece 9 puan bulunuyor.

53 puanla ligin zirvesinde yer alan Trabzonspor kendi evinde aynı puana sahip Başakşehir ile pazar günü oynanan maçta 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor artı 31 averaja sahipken ikinci sıradaki Başakşehir'in artı 26 averajı bulunuyor. Trabzonspor ligin 9'uncu haftasında oynanan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı. Trabzonspor'un rakibine karşı ikili averajda da avantajı bulunuyor.

Süper Lig'in zirvesinde yer alan takımlar arasındaki puan farkının az olması ve ileriki haftalarda birbirleriyle olan maçları, şampiyon takımın kim olacağı sorularını yanıtsız bırakıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle kalan maçların büyük oranda seyircisiz oynanacak olması da oyuncuların performansını etkileyerek, deplasman maçlarını farklı bir boyuta taşımış oldu.

Süper Lig'in altında büyük çekişme, hangi takımlar küme düşebilir?

Ligin son 8 sırasında yer alan HK Kayserispor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, BTC Türk Yeni Malatyaspor, İH Konyaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Antalyaspor arasında sadece 8 puan fark olması da küme düşecek 3 takımın tahminini zorlayan etkenler arasında. Antalyaspor 30 puanla 11. sırada yer alırken, 18. ve son sırada bulunan HK Kayserispor'un 22 puanı bulunuyor.

Ligin alt kısımlarında yer alan takımların son haftalarda artan performansı da son yılların en çekişmeli geçen Süper Lig maratonunda hangi takımın şampiyon olup, hangi takımların küme düşeceğini zorlaştıran diğer gelişmeler arasında.

Ligin zirvesindeki 5 takımın son 8 haftadaki kalan maçları

Trabzonspor'un kalan maçları, Galatasaray ve Fenerbahçe ile üst üste 2 maç Trabzonspor ligin kalan 8 haftasında Göztepe (D), Aytemiz Alanyaspor (D), MKE Ankaragücü, Galatasaray (D), Fenerbahçe (D), Fraport TAV Antalyaspor ve Yukatel Denizlispor ile karşılaşacak.

Medipol Başakşehir'in kalan maçları

Medipol Başakşehir kalan 8 haftada Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü (D), Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor (D), Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor (D), HES Kablo Kayserispor ve deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Galatasaray'ın kalan maçları

Ligin üçüncü sırasında bulunan Galatasaray 50 puanla Süper Lig şampiyonluğunun en büyük favorileri arasında. Son iki sezonun şampiyonu sarı kırmızı ekibin artı 24 averajı bulunuyor.

Galatasaray ligin son 8 haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep FK (D), Medipol Başakşehir (D), Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor (D), MKE Ankaragücü ve kendi evinde Göztepe'yi ağırlayacak.

Sivasspor'un kalan maçları

Ligi uzun süre zirvede götüren DG Sivasspor sezonun ikinci yarısında yaşadığı puan kayıpları sonrası 4. sıraya geriledi. 49 puana sahip Sivasspor'un artı 18 averajı bulunuyor.

Sivasspor kalan maçlarında Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor (D), HES Kablo Kayserispor, Kasımpaşa (D), BTC Türk Yeni Malatyaspor (D), Fenerbahçe (D), Gençlerbirliği ve deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak.

Beşiktaş'ın kalan maçları

Bu sezon beklenen performansı gösteremeyen ancak teknik direktör Sergen Yalçın ile toparlanma sürecine giren Beşiktaş ise 44 puanla 5. sırada yer alıyor. Ligin ilk 7 takımı arasında 40 golle rakip fileleri en az sarsan takım olan Beşiktaş, ligin ilk 5 takımı arasında da en çok gol yiyen ekip konumunda bulunuyor. Siyah beyazlıların artı 8 averajı bulunuyor.

Beşiktaş kalan haftalarda TAV Antalyaspor, Yukatel Denizlispor (D), İttifak Holding Konyaspor, HES Kablo Kayserispor (D), Kasımpaşa, BTC Türk Yeni Malatyaspor (D), Fenerbahçe ve deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)