E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig maçları şifresiz mi yayınlanacak?---

Süper Lig maçları şifresiz mi yayınlanacak?

Süper Lig maçları şifresiz mi yayınlanacak?
06 Mayıs 2020 - 18:58 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, video konferans sistemiyle liglerin yeniden başlayacağını açıklarken, maçların şifreli yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili de konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin yayıncısı BeIN Sports ile 5 yıllık anlaşmaları olduğunu söylerken, "2 yıl daha sözleşmemiz var. Hedefimiz BeIN Sports ile bu 5 yıllık süreci tamamlamak. Bu dönemde yayıncı kuruluş da gelir kaybına uğradı. Kulüplerimiz gibi BeIN Sports'un gelirlerinde önemli azalma oldu. Bize sezon sonu için ödeyeceği 588 milyon gibi bir ödeme var. Lig başlarla bunu ödeyecekler. Yolumuza onlarla yürümek ana hedefimizdir" dedi.

Maçların şifreli mi yoksa şifresiz mi oynanacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Özdemir, "BeIN Sports, çok büyük bir meblağ ödeyerek maçları yayınlıyor. Şifreden dolayı bu parayı kazanıyor. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onlara hak veriyorum. Maçları şifresiz yayınladıklarında bazı hukuksal sorunların ortaya çıkacağını söylüyorlar. Bazıları para verip maçları alıyorlar. Şifresiz olunca para vermeyenler de izleyecek. Bu durumda bazı hukuksal sorunlar olabilir. Buna son karar verecek, yayıncı kuruluş BeIN Sports olacak. Maçlar şifresiz verilmezse kafelerde topluluklar oluşacak. Bunun da kurallarını ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Kurulu'nun şartlarına uymazsak zaten maçların oynanmasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade etmeyeceğini belirten Özmedir şöyle konuştu, "Harfiyen bu kuralları uygulayarak yolumuza devam edeceğiz. TFF'de maç planlama konusunda çok önemli, bilgili ekip var. Çalışmalarına devam ediyorlar. Oynacak şehrin durumuna, güne, sıcaklık ve iklim şartlarını düşünerek maç saatlerini BeIN Sports'la da görüşerek tespit edeceğiz"

Koca: Bundan sonraki sorumluluk tamamen TFF'nin

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)