E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig Antalya'ya taşınabilir---

Süper Lig Antalya'ya taşınabilir

Süper Lig Antalya'ya taşınabilir
26 Nisan 2020 - 09:04 borsagundem.com

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ara verilen Süper Lig'in Antalya'da tamamlanabileceğini söyledi.

Korona virüs salgının küresel çapta yayılması nedeniyle neredeyse dünya genelindeki tüm profesyonel ligler ertelendi. Tüm kulüpler maçların oynanamamasından kaynaklı ekonomik darboğazın içerisine girdiler. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşaycan’dan liglerin tekrar başlayabilmesi için bir teklif geldi.

Antalya'nın sahip olduğu konaklama tesisleri, FIFA kriterlerine uygun spor tesisleri ile bu özlemin giderilmesine çare olabileceğini dile getiren Yaşacan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Salgının ilk ortaya çıktığı Çin'de enfekte olan kişi sayısının aşağı doğru inmesi diğer ülkeler için de umut verici bir gelişme oldu. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde salgınla çok etkin bir mücadele yürütülüyor. Bu şekilde gider, yeni bir dalgalanma olmaz ise İnşallah önümüzdeki günlerde salgının seyri de olumlu yönde değişecektir. Bu da futbol karşılaşmalarının önümüzdeki aylarda oynanabileceği düşüncesini ortaya çıkarıyor." şeklinde konuştu.

"Kentte 200'ün üzerinde futbol sahası var"

Süper Ligin kalan maçlarının Antalya'da tamamlanmasını öneren Yaşacan, şöyle konuştu:
"Antalya bölgemizde Kemer'den Alanya'ya kadar FIFA standartlarında 200'ün üzerinde sahamız var. Bunların yüzde 50'sinin televizyon yayını yapmaya uygun ışıklandırmaları var. Uygun görülürse Süper Lig'i Antalya'da tamamlayabiliriz. Sadece Türkiye Süper Ligi'ni değil, dünyanın bütün futbol liglerini bile Antalya'da oynatabiliriz. Biz Antalya olarak hazırız. Kundu, Belek'te ve Manavgat'ta aynı anda dört ülkenin liglerini bitirebilecek saha sayımız ve otelimiz mevcut. FIFA ve UEFA uygun görürse hemen başlayabiliriz."

Deplasman ve ulaşım sıkıntısı olmayacağı için takımların yoğun maç trafiğini de kaldırabilecek kondisyona sahip olacağına işaret eden Yaşacan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı'nın onaylayacağı tedbirlerle Antalya'nın bu organizasyon sınavını da başarıyla verebileceğini kaydetti.

"Seyircisiz maçlar TV'den yayınlanır"

Kovid-19 tehdidine karşı takım, hakem ve otel personelinin dış dünya ile teması olmadan belirlenen otellerde konaklayacağına işaret eden Yaşacan, "Seyircisiz oynanacak tüm maçlar anlaşmalı TV kanalından da yayınlanacaktır. Bu organizasyon Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımı için bir fırsattır. Bu organizasyonu iyi bir şekilde yaparsak, güvenilir bir ülke olduğumuzu ve altyapımızın hazır olduğu tüm dünyaya gösteririz. Spor turizmi açısından da müthiş bir ivme yakalarız. Bu öneriye destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşacan, Antalya'nın futbol dışında yüzme, hentbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi branşlarda da ligleri oynatabilecek alt yapısının olduğunu kaydetti.

Yılmaz Vural: ‘Kulüplerin yaşaması için ligi oynatmamız gerekiyor’

 

Borsada alıcılar 106 bin puanı hedefliyor

 

Galatasaray'da kritik tarih 8 Mayıs

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haram spor26 Nisan 2020 17:47

    Yazın öğle sıcağında harranda oynasınlar. Düzlük yer. Oradaki vatandaş lüks spor arabaları canlı görmüş olur

  • Antalyalı26 Nisan 2020 15:22

    Poh var, Antalya ya getiriyorsunuz!

  • Burhan26 Nisan 2020 15:10

    penaltılar ile bitirin kardeşim bu sezonu.

  • vatandaş26 Nisan 2020 14:05

    bu seneyi yok sayın ne olur yani hayatımızda bişey mi degişecek ölenlerin hiç mi degeri yok mu saygınız olsun biraz.

  • Müslim26 Nisan 2020 10:09

    Hastalığınızı Antalya'ya götürmeyin. Bir sürü pozitif var futbolcularda. Sanki fabrika ,sanayi, tarım tesisi, çalışmasa olmayacak. Gereksiz insan sürüsü. Batın lan daha iyi. Gençler boş işlerin peşinden koşmaz en azından. Siz paraları ezin biz vergi verelim ne adalet ama.

  • Selo26 Nisan 2020 10:04

    Yaz sıcağında antalyada maç yapmak