E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSummers'dan Yellen'e destek---

Summers'dan Yellen'e destek

Summers'dan Yellen'e destek
17 Şubat 2014 - 07:01 borsagundem.com

Summers, kendisinin de talip olduğu Fed Başkanlığı koltuğunun yeni sahibi Yellen'in ilk konuşmasını destekledi

ABD'nin Hazine eski Bakanı Lawrence Summers bugünkü röportajında, Fed Başkanı Janet Yellen'in sönük ABD ekonomik toparlanmasını canlandırmak için genel olarak doğru adımları attığını söyledi.

3 Şubat'ta başkanlığa başlayan Yellen'in koltuğuna daha önceden aday olan Summers, CNN'de katıldığı "Fareed Zakaria GPS" adlı programda, ekonomiye en büyük tehditleri yetersiz talep ve yavaş büyüme olarak gördüğünü ve Fed'in genişlemeye karşı önyargısının "genel olarak uygun bir yönelim" olduğunu ifade etti.

Summers, Yellen'in geçen hafta yaptığı konuşmadaki politikayla ilgili katılmadığı noktalar olup olmadığı sorulduğunda, "Taktikleri dışarıdan yargılamak çok zor," şeklinde görüş bildirdi.

Summers, 8 yıllık görevi 31 Ocak'ta sona eren o zamanki Başkan Ben S. Bernanke'nin ardından Fed Başkanlığı koltuğuna oturmak için adaylığını koymuştu. Summers adaylığını, Başkan Obama Yellen'i aday göstermeden önce çekmişti.

Summers CNN'e ekonomi hakkında şu anda 2 ay öncesine göre daha az iyimser olduğunu, büyümeyi ise, iki "yumuşak" istihdam verisinden sonra bile yaklaşık yüzde 3 olarak gördüğünü söyledi. İstihdam artışı Ocak'ta 113,000, Aralık'ta ise 3 yılın en düşük seviyesi olan 75,000 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)