E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSummers: Küresel yüksek risk döneminden geçiyoruz---

Summers: Küresel yüksek risk döneminden geçiyoruz

Summers: Küresel yüksek risk döneminden geçiyoruz
30 Eylül 2022 - 08:55 borsagundem.com

ABD Eski Hazine Bakanı Summers: Küresel piyasa riski Ağustos 2007'deki gibi artıyor.

ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu riskler dizisini 2007'nin kriz öncesi yazına benzetti ve İngiltere'nin şu anki sorunlarının potansiyel bozulmalara sadece bir örnek olduğunu bildirdi.

Summers, Bloomberg Television'a yapptığı açıklamada, "Yüksek risk döneminden geçiyoruz. Ağustos 2007'de insanlar nasıl kaygılanıyorsa, bence bu da kaygının artması gereken bir an." dedi.

2007 yazında, çökmekte olan bir ABD konut piyasası üzerindeki ilk gerginlik belirtileri görüldü ve sonunda ertesi yıl Büyük Buhran'dan bu yana en kötü mali krize dönüştü.

Harvard Üniversitesi profesörü Summers, "İngiltere'nin yanı sıra, diğer piyasalar düzensiz olduğuna dair henüz bir işaret olduğunu düşünmüyorum. Ancak aşırı volatiliteye sahip olduğunuzda, bu durumların ortaya çıkma olasılığının daha yüksek olduğunu biliyoruz" dedi.

Summers, mevcut kırılganlığın arkasındaki dinamikler arasında önemli bir kaldıraç, ekonomik politika görünümüne ilişkin belirsizlik, temel enflasyon oranlarının yüksek olması konusundaki huzursuzluk, emtialardaki oynaklık ve Rusya'nın Ukrayna işgaline ve Çin'e bağlı jeopolitik gerilimler olduğunu aktardı.

Summers'a göre vergi reformu ölümcül

 

Summers: Fed kredibilite nedeniyle faiz artırılması fikrinden kurtulmalı

 

Summers'dan FED'e uyarı

 

Summers ABD'yi harcamaya davet etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)