E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüleyman Soylu istifasını geri aldı---

Süleyman Soylu istifasını geri aldı

Süleyman Soylu istifasını geri aldı
13 Nisan 2020 - 10:13 borsagundem.com

İstifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah geri çekilen açıklama haberinden sonra kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan istifasının reddedilmesinin ardından ilk açıklama geldi" şeklindeki  haber geri çekildi. Bakan Soylu birkaç saat sonra resmi bir açıklama yaparak geri döndüğünü beyan etti. 
İhlas Haber Ajansı "Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği Soylu'dan ilk açıklama" haberini çektiğini duyurdu. İHA'dan yapılan açıklamada, "Bakan Soylu’dan ilk açıklama: 'Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz' başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz" denildi. Haberde şu ifadeler kullanılmıştı: 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, "Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz." dedi. 

Soylu, “Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah’a emanet olun” ifadesini kullandı.

Soylu yaptığı açıklamada, "Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah milletimize, bizi mahcup etmesin" dedi.

Soylu, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile istifasını duyurmuştu.

YENİ AÇIKLAMA

Süleyman Soylu'dan dün geceki istifa haberinin ardından sosyal medya hesabından ilk açıklama bu gelişmelerin ardından geldi.

Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir" dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekillde olurken, istifa açıklaması da hesaptan silindi.

Soylu sosyal medyadan yayınladığı istifa açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:


Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.

Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı.

Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.

İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.

Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…

Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.

Allah Milletimizi korusun…

BAŞKAN ERDOĞAN İSTİFAYI REDDETTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeleri takip ettikten sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile temasa geçti. Erdoğan, Soylu ile yaptığı görüşmede böyle bir istifaya gerek olmadığını ifade etti. Soylu'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından reddedildi.

SOYLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların market ve fırınlara gitmek için kalabalıklar oluşturması ile süreçte zaafiyet yarattığını düşündüğünü ifade etti. Soylu, başarılı süreçte yaşanan olumsuz görüntünün sorumluluğunu aldığını ifade etti. Soylu, istifanın açıklandığı saat nedeniyle eleştirilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

Soylu'nun istifası Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (50)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alphan İnan15 Nisan 2020 18:21

     Soylu bakanın,gitmesi,terörle mücadeleyi,özellikle fetö ve pkk ile mücadeleyi,zaafa uğratabilirdi.gelmesi,çok yerinde oldu.

  • K214 Nisan 2020 09:32

    c b na rakıp olacağı ıcın yakında yolcu...........yoksa sendemş brütüs.............

  • Cego14 Nisan 2020 00:10

    İyi tiyatro

  • Okie Bokie13 Nisan 2020 22:28

    büyüksün reis ikinizi de seviyoruz

  • emrah13 Nisan 2020 20:30

    Küçük emrah...

  • HALK13 Nisan 2020 19:41

    FOXS  TVDEKİ   FATH PORTAKAL  SENELERDİR İKTİDAR OLAMAYAN KILINÇTAROGLU HAKKINDA BİR TEK KELİME EDEMİYORSUN AKPARTİYE GELİNCE MANGALDA KÜL BIRAKMIYORSUN

  • Sedat13 Nisan 2020 18:52

    Soylu geleceğin başkanı, vatandaşın gönlünde kredisi çok yüksek biri, burada isimsiz yazanlar size sesleniyorum,biraz yürekli olun, yorumlar inizin başına isimlerinizide yazın, vatandaş da görsün ne olduğunuzu,fareler gibi saklanmayin

  • 10 nisan...13 Nisan 2020 17:48

    Corona virüs : 1  / Soylu : 0 ... istifayı teknık drektör kabul etmedi. Teknik direktör  virüse karşı  4 : 0 mağlup devam ediyor. goller : Hacı kafilesi , Otobüsden torpille indirilen zengin çocukları, bazı vekillerin hacı kafilesinden gelip gizli tutup evlerine gönderilmesi son gol yine koronadan geldi, 2 saat sokağa çıkma yasağı... bakalım ilk gölümüzü kim atacak... dakika  37 maç devam ediyor... ilk yarı haziranda bitecek gibi... Biz bitti demeden bitmez. Bizbizeyeteriz. maç 90 dk

  • : )13 Nisan 2020 17:40

    Başkaları oldumu hesap veriyor, adli ve yargı ve eleştrilerle topluma.. kendileri oldumu pişmanım, allah affetsin. oh ne güzel dunya... 2 saatte o yaşanan kargaşa ve virüs dağılımı ve koronadan kaybedilen canlar ? bunların bir bedeli olacak. ben reisi kurtardım istifa ettim... reisde istifamı kabul etmedi, o beni kurtardı... ne oldu ? akepe chape mevzusuna durum getirilip, korona unutuldu. siyasi tartışmaya çekildi platrom. 14 gun sonra kuluçka bitince o sokakda virüslenenlerin suçu günahı neydı ? hangi hatalı bedelin sonucunu yalacaklar ? Devlet yönetimi ciddiyet ister. akıl ilim bilim mantık. bunlar yoksa hatalı kararlar alınır. Keşke karar vermeden, sağlık bakanına danışsaydı... ben boyle boyle yasak getirecem diye... sormuşmu ? danışmış mı? tabiki hayır.. 

  • Çalışıyor13 Nisan 2020 16:34

    Ülkede bakana olan övgü "çalışıyor". arkadaş sabah 08:00 akşam 21:00 çalışıyor bu ülkede aileler, üç kuruş kazanmak için. 4.4 milyon gariban haneye destek yapılmış. Türkiye hane adedi 20 milyon. Ülkenin çeyreği "gariban". İç işleri buna da bir çalışsa ya... İç işleri bakanı = milli savunma bakanı oldu ya. Allah aşkına süleyman soylu'nun 10 yıl önceki demeçlerine bir bakın, böyle kısa hafızalı olmayın. "Lafından dönmez" diyorlar bir de... 

  • Bu kadar çomarı nereden buldunuz.13 Nisan 2020 16:18

    Bu nedir yaa,bu yaptığınıza gazetecilik mi diyorsunuz?

  • Mahçup olacağın kadar oldun13 Nisan 2020 16:13

    Sizi gidi şark kurnazları...Herkes aptal bir siz uyanıksınız.

  • Serhat 13 Nisan 2020 15:17

    Sayın baskanım ve Sayın baskanım Allah yolun açık olsun Allah'a emanet ol hayırlı olsun millet cr biraz sabırlı olmayız bu ğünlerde ğecer

  • Hakan.13 Nisan 2020 14:25

    Basarilisin.halk.destegin.var..gercekten.cok.calistin.son.yillarin.en.verimli.bakanisin.ama.bu.kucuk.hatani.ortmez.sistemi.iyi.oku.gerisi.it.urur.kervan.yurur.

  • ahmet13 Nisan 2020 14:24

    böyle adamlar bu ülkeye zor gelir,adam gece gündüz çalışıyor,devamlı görevinin başında,imamoglu zırt pırt tatile çıkmıyor,toplum tarafından sevilen bir insan sayın soylu,çekemeyenler çatlasın patlasın,adamsın soylu

  • BİR DOST13 Nisan 2020 17:08

    Kardeşim neden öyle diyorsun, İmamov anıtkabirde Atam izindeyim dedi izin aldı da gitti, Soylu Atadan izin almadan çalışıyor.

  • Hakan13 Nisan 2020 13:59

    Tek adamlık sistemlerde, iyi; en tepedekine, kötü; altlardakine malolur. İstifa vermesi erdemli sorumlu onurlu bir davranıştı aslında

  • ..13 Nisan 2020 13:49

    osmanlıdan gelen aş evleri geleneğini 2020 yılında, siyasi çıkar için kapatan birini allah affetsin dualarımız seninle... bakanım...

  • BORSACI13 Nisan 2020 13:38

    ALLAH YARDIMCIN OLSUN KABUL ETTİGİN İÇİN CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİM.

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:17

    Ekmek dağıtımını engelleyen ilk bakan.

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:48

    Yalan değil iftira değil neden beğenmedin

  • hoca13 Nisan 2020 13:12

    osmanlı devşirmesi yeniçerisi olduğu belli, iki ileri bir geri, iki geri bir ileri

  • Seyirci13 Nisan 2020 13:10

    Reisin haberi olmadan kendi insiyatifinle verdin sanki istifani, su zor gunlerde bir hacivat karagoz misali tiyatro oyunu ile bizleri eylendiriyorsunuz, allah sizleri basimizdan eksik etmesin.

  • AHMET ÖZBİR13 Nisan 2020 13:06

    SOYLU, ASİL ve CESUR, vatana aşık, vatan hainlerine acaip gıcık! PKK-FETÖ'nün işini bitiren, güzel ülkemin gelmiş geçmiş EN BAŞARILI İÇİŞLERİ BAKANI. Ne mutlu MİLLET'in ve REİS'in gönlünde TAHT KURMUŞ YİĞİT İNSAN, daima seninleyiz, düamuz seninle. DURMAK YOK, YOLA DEVAM İNŞALLAH.

  • Aynı zamanda13 Nisan 2020 16:37

    kendisi "vatan haini ilan etme bakanı". O kime vatan haini diyorsa, o kişi vatan haini. 

  • RİZEli mulivbjk13 Nisan 2020 14:36

    Yola derken , yol bulmayamı devam ...yalaka yobaz merinos Ahmeeeeeeeeeeeeeettt...haydi millet bahçelerine lay lala lala....

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:50

    Sayın borsa gündem yöneticiler yorum başlığından başka birde yalakalık başlığı açında şu troller bol bol yazsın

  • KOTÇU13 Nisan 2020 12:45

    hadi bakalım al ver oldu ama

  • zuhaha13 Nisan 2020 12:41

    Yakında hepiniz gideceksiniz zuhaha 😂

  • ZELİHA KARAKAŞLI13 Nisan 2020 12:37

    adamın dibisin sayın bakanım.bu ülkeye çok hizmetler verdin teröristlerin kökünü kazıdın kaçacak delik dahi bulamıyorlar.

  • Aks1513 Nisan 2020 12:21

    Trump ve Boris istifa etsin. Virusu kucumsediler ve bnlerce ABD ve İngiltere vatandaşıñın olümune neden oldular. Adamlar hala görevde ve onlarinki anlik bir hata degildi. Bu hatali tavirlari en az bir ay surdü. Trump virüsle ilgili aldiğı tedbirlerden dolayı Cini takdir ediyordu. Simdi ise demedigini birakmıyor. Borisde once surü bagisikligı dedi sonra pacasi tutustu.

  • K213 Nisan 2020 12:03

    VATANDAŞI BEZDİRDİNİZ..................BASİRETSİZ POLİTİKALARINIZ HALKI HERGÜN DAHA KARAMSAR HALE GETİRDİ.....SİZLER RAHAT YAŞARKEN BİZ ESNAFLAR HERGÜN DAHA ÇOK NEFRET EDER OLDUK SİZDEN........NE OLDU BAŞKANLIK SİSTEMİ COŞTURACAKTI EKONOMİYİ SİFTAH ETMEYELİ GÜNLER OLDU..........KİMSEYE EYVALLAH DEMEDİK BUNDAN SONRADA DEMEYİZ AMA PARASIZ ADAM HERŞEYİ YAPAR.............

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Nisan 2020 12:36

    doğru pkk ypg ve fetö yü bitirme noktasına getirdi  sen galiba bundan rahatsız oldun.hepsinin  kökünü kazıdık bitireceğiz.eğer istifa etse bayram yapardınız.

  • Tam komedi 13 Nisan 2020 12:01

    Istifa haberi geldiğinde arkadaş beni aradı ne olur bu iş diye : istifası kabul edilmeyecek dedim ! Yahu soylu erdoğana demediği kalmadı nasıl bakan oldu ? Çünkü arkasında Mehmet ağar var !!!

  • Salih13 Nisan 2020 11:20

    Sn.bakan.bu hatayi Tampa.cok.guzel.calistin.ama.kucuk.puan.dusurdun.devlet.seni.atamis.ancak.baskan.azleder.sistem.bu.tabi.cok.geyik.sevindi.ben.geri.alinacagini.bilyodumrdum.cunku.soysuzlari Sevindirme.

  • cahil13 Nisan 2020 13:13

    türkçe okuma yazma bilmiyorsun. afedersin ermeni misin?

  • CAN13 Nisan 2020 11:05

    SAYIN SOYLU ÜLKEM BU KADAR ZOR GÜNLERDEN GEÇERKEN İSTİFA KARARI ALMANIZ BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞDÜR GÖREVİ TEKRAR KABULLENMENİZ ARZ EDERİM.

  • Gariban13 Nisan 2020 10:47

    Arkadaşlar borsasa hisse almış istifa edemiyom malesef

  • iyi taktık13 Nisan 2020 10:42

    Sen beni koru önce istifa et... sonra ben seni korurum istifanı kabul etmem... ne oldu ? 2 saat sokağa çıkanlara oldu, olanlar...... ne oldu ise de 24 nisanda  kuluçka süresi bitince göreceğiz. millet ise chp- akp siyaseti sarmalında olur. her şey olur biter. su akar yolunu bulur... kodamanlara bir şey olmasın yeter.... virüsten zarar görenleri zaten hangi tv gösterecek? yayınlayacak_ yasada çıktı gazeteciler yasası. konuşanı sustururuz. Devlet işte böyle olursa, hukuk ve demokrasi ile yönetilir :D 

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:51

    Plan insanlar ve kediler tarafından yapılır.

  • KERİM13 Nisan 2020 12:50

    sokağa çıkanlara kim çıkın dedi ala ala çekirdek cola fanta bira alanlar....2 iki gün duramayanlara ne demeli?..sanki 2 gün dursalar ölürlerdi..adamı sevelim sevmeyelim kötü zamanlardan geçiyoruz şu musibet covid bi kovalayabilseydik..

  • Halk adamı13 Nisan 2020 12:40

    Ağzına sağlık arkadaşım başka söze gerek yok

  • SARAYLI13 Nisan 2020 10:28

    kısa bir saray piyesi izledik....

  • Ünal13 Nisan 2020 10:47

    Kim getirdiyse o indirir. Reis göndermezse gidemez

  • baba13 Nisan 2020 10:27

    bu kadar soysuza bir soylu yeteeeerrrrrrr

  • BABA13 Nisan 2020 14:20

    Suat  denen arkadaşş Sayın Soylunun Büyüklüğünü anlayasın diye söylüyoruum   ARADA  Bir iki saat  bile  olsa iti köpeği bile sevindiriyoor  

  • HAKKI13 Nisan 2020 12:46

    tek yumurta ikizi

  • Vatandaş.13 Nisan 2020 12:44

    Suat; Sen ne kadar akıllı ve zekalısın, bir anlat bakalım.

  • suat13 Nisan 2020 10:35

    komiksiniz akıldan bilimden uzak yapay zekalar

  • .13 Nisan 2020 10:22

    Biraz kamu spotu reklamlarını izlemesini ineririm. virüsün nasıl yapıldığından haberi yok galiba. korona gitti chp akp siyasi tartışması geldi. oy oranları düşünce, yapılan başarısız organizeden dolayı, olayları sen o sun, ben buyum tartışmasına döndürdüler. Allah sokakda çalışak zorunda kalan, aç kalan fakir fukarayı korusun. zengin evinde 10 yılda yaşar kapısına kuryeler geliyor yemek bırakıp gidiyor... Sarayım olsa içine ggirer 10 yıl çıkmam. kira elektrık doğalgaz yeme içme bedava olsa tadından yenmezdi bu korona. tam tatil havası olurdu