E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSudan Savunma Bakanı görevinden ayrıldı---

Sudan Savunma Bakanı görevinden ayrıldı

Sudan Savunma Bakanı görevinden ayrıldı
12 Nisan 2019 - 22:49 borsagundem.com

Sudan Savunma Bakanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad bin Avf, görevinden ayrıldı

Sudan Savunma Bakanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad bin Avf, kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Orgeneral Abdulfettah el-Burhan Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı oldu. Yardımcılığına Orgeneral Kemal Abdulmaruf getirildi.

Askeri Geçiş Konseyi destek talebinde bulundu

Sudan’da Askeri Geçiş Konseyi, Arap devletlerinden ülkeye destek talebinde bulundu.

Konseyin yetkilendirdiği Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Ömer Zeynelabidin, iç sorunları nedeniyle Sudan’a yapılan dış baskıların hafifletilmesi konusunda Arap büyükelçilerinden destek istediklerini belirtti.

Sudan devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, konseyin yetkilendirdiği Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Ömer Zeynelabidin, Arap devletlerinin büyükelçileri ve diplomatik misyon üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, iç sorunları nedeniyle Sudan'a yapılan dış baskıların hafifletilmesi konusunda destek istedi.

Sudan'ın ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu, un ve akaryakıt gibi temel ürünlerin tedarikinde bazı ülkelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Zeynelabidin, "İyi komşuluk ilişkilerine, yapılan tüm anlaşma ve sözleşmelere bağlıyız." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mutluyum.14 Nisan 2019 00:37

    İslam seriatine göre yonetilmeyi istersek mutlu oluruz

  • YUSUF KALEKAPİSİ13 Nisan 2019 20:27

    tipini hiç beğenmedim .gözleri bu adama ihtilali abd ve fransa nın yaptırdığını söylemektedir.

  • KILIÇ13 Nisan 2019 09:43

    CUNTA HALKA VERECEK TEK ŞEY VARDIR DEMİR YUMRUKLA VURUŞ YAPARAK YÖNETMEKDİR ALLAH SUDAN HALKINA YARDIM ETSİN DARBE ÜLKEYE FELAKET GETİRİR.BU HAİNLERDE BİZİM FETÖDEN HAİNLİK ÖGRENMİŞ.

  • Komedi 13 Nisan 2019 00:37

    Adamlar zaten askeri darbe ile başa gelmişti Birileri ise sürekli bu cuntacımara yapılan cuntacılara verip veriştlrlyor

  • ....12 Nisan 2019 23:53

     ..dik dur eğilme bu millet....yok yok yanlış habere yazdım :D neyse

  • Bika12 Nisan 2019 22:59

    Sudan'da idam cezası var ve Ömer el Beşir ülkeyi 30 yıldır ülkeyi böyle yönetti. Türkiye'de idam cezası isteyenler yüzde 52 oy aldığına göre idam getirebilirler.

  • Bika13 Nisan 2019 22:28

    SN, YUSUF KALEKAPİSİ, tam tersi idama karşıyım miting meydanlarında idamı savunanlar idam cezasını güçleri olduğu halde getiremiyorlar. Cumhur ittifakı kankaları birbirlerine bir zamanlar ip atıyordu. İroni nedir !

  • YUSUF KALEKAPİSİ13 Nisan 2019 18:19

    umarım senin yakınını birisi öldürdüğü zaman o zaman idamı savunursun.ateş düştüğü yeri yakar.ölen insanların yaşama ve demokratik hakkı biri elinden alıp öldürüyor ise onuda aynı şekilde öldüreceksin.