E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞubat MB'leri bekleyenler için uzun olacak---

Şubat MB'leri bekleyenler için uzun olacak

Şubat MB'leri bekleyenler için uzun olacak
31 Ocak 2016 - 20:51 borsagundem.com

Şubat, önemli merkez bankalarının toplantılarının olmamasından dolayı bu bankaları izleyen yatırımcılar için uzun bir ay olacak

Yılın en kısa ayı, finans piyasaları için en uzun ay olabilir.

Şubat ayında, kısmen bazı politika yapıcıların geçen yıl toplantı sıklığını seyretme kararı almalarının da etkisi ile, Fed, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikası toplantısı bulunmuyor. 

Merkez bankalarının, hisse senetleri için 2009'dan bu yana en kötü Ocak ayında, kayıpları sınırlamak için yardıma gelmelerinin ardından, önemli merkez bankalarının toplantılarının olmaması, yatırımcıların, kendi deyişleri ile, küresel ekonomiye yönelik yeni bir tehdit ile karşı karşıya kalmalarıa neden olabilir. 

Hisse senetleri, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatabileceğini ima etmesi, AMB'nin Mart ayında teşviği artırabileceğini işaret etmesi ve BOJ!un sürpriz bir şekilde negatif faize geçmesi ile birlikte, derin bir satış dalgasından toparlandı.

Tokyo'da Credit Agricole SA baş Japonya ekonomisti Kazuhiko Ogata, "Şubat ayı adeta bir hava boşluğu gibi, zira hiçbir önemli merkez bankasının toplantısı yok," dedi ve "Bu durum, küresel piyasalarda daha da şiddetli iniş çıkış riskini ortaya çıkarıyor" şeklinde görüş belirtti.

Merkez bankacılar bu ara hakkında daha az mutsuz olabilir, zira Kanada Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası da bu arayı paylaşıyor. Buna bir istisna olarak, İngiltere Merkez Bankası bu hafta Perşembe günü toplanacak. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) da bu ay programlanmış bir toplantısı yok, ancak bu bankanın kararları bazen piyasalara yardımcı olmaktan ziyade onları sarsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)