E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞubat ayında borsalarda oynaklık artacak---

Şubat ayında borsalarda oynaklık artacak

Şubat ayında borsalarda oynaklık artacak
04 Şubat 2020 - 10:10 borsagundem.com

ABD borsaları Şubat ayına olumlu bir havada girerken uzmanlar borsadaki oynaklık konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ocak ayı Wall Street için dalgalı bir seyir izledi. S&P 500 endeksi 22 Ocak’ta tüm zamanların rekorunu kırdı. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsün endişesi hisseleri sert bir şekilde vurdu.

ABD borsaları şubat ayına geldiğimizde ise umut verici bir başlangıç yaptı. Pazartesi günü kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,51 artışla 28.399,81 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,73 kazançla 3.248,92 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,34 değer kazancıyla 9.273,40 puan seviyelerinde seyretti.

Yatırımcı ilgisi bioteknoloji hisselerini coşturdu

Pazartesi günki oluşan pozitif havaya rağmen Ocak ayındaki sorunlar halen devam etmekte. Goldman Sachs’ın stratejistlerine göre hanehalkı bu yıl net hisse senedi alıcısı olarak kalmasını beklerken zenginlerin hisse senetleri üzerindeki talebi 2019 yılına göre daha düşük olması bekleniyor.

Korona virüsü korkusu ve ABD seçimlerinde Trump’ın rakibinin kim olacağı korkusu Wall Street üzerindeki baskıları artırmakta. Birçok kişiye göre Bernie Sanders’in adaylığı piyasayı olumsuz etkileyecek.

Hisse senetlerinin geri alımı (share buyback) azalacak

Borsalarda virüs endişesi azalıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)