E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStres testi parasal genişlemenin önünü açtı---

Stres testi parasal genişlemenin önünü açtı

Stres testi parasal genişlemenin önünü açtı
27 Ekim 2014 - 10:29 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankasının stres testi sonuçlarını açıklamasının ardından euro bölgesinde parasal genişleme talebinin artacağı belirtiliyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Merkez Bankası’nın Avrupa bankalarına uyguladığı stres testinin sonuçlarını pazar günü açıklamasının ardından piyasalarda ekonomik durgunluğun önüne geçmek için gereken adımların atılıp atılmayacağı konuşulmaya başlandı.

Dün AMB'den yapılan açıklamada stres testi dahilinde incelemeye alınana 130 bankanın 25’inin testi geçemediği belirtilmişti. Bugün Wall Street Journal’da yer alan yorumda bankacılık sistemini incelemeye alan araştırmanın ardından ekonomiye olan güvenin artacağı yazıldı. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vítor Constâncio ise, dün yaptığı konuşmada bankaların risklerinin ve problemlerinin ortaya konulmasının ardından banka bilançolarını düzeltmek için gereken önlemlerin alınacağını ve Avrupa’da ekonomik büyüme için gereken adımların daha rahat atılacağını belirtmişti.

Uzmanlar, dünkü açıklamaların sonrasında AMB’nin parasal genişlemeyi daha rahat uygulayabileceğini iddia etmeye başladılar. Société Générale bugünkü haberde bankaların fotoğrafının çekilmesinin Avrupa’da kredi hacmini genişletecek kanalların açılmasına yardımcı olacağını beklediğini yazdı. 

Nordea analistleri ise, stres testinin sonucunda çıkan sonucun ancak sermaye desteğiyle çözüleceğini vurguladı.

Uzmanlar, stres testini sonuçlarının açıklanmasının ardından AMB'nin euro bölgesindeki büyümeyi desteklemek üzere varlık alım programını daha rahat uygulamaya sokacağını belirtiliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)