E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStratejistlerin yeni borsa tahmini---

Stratejistlerin yeni borsa tahmini

Stratejistlerin yeni borsa tahmini
03 Temmuz 2020 - 16:55 borsagundem.com

Borsaların geleceğiyle alakalı stratejistler ikiye bölünürken iki tarafında sağlam argümanları var gözüküyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar bu yıl ölümcül korona virüs salgınıyla birlikte dibi görürken merkez bankaları ve hükümetlerin teşvikleriyle ciddi oranda toparladı. Stratejistler ise borsaların bu büyük başarısını tekrar edip edemeyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Borsaların yükselmeye devam edeceğini düşünen olumlu taraf, S&P 500 endeksinin artan korona virüs vaka sayısı ve siyasi risklere rağmen ikinci çeyrekte %20 yükselmesini kötü günlerin geride kaldığının bir göstergesi olduğunu savundu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde da, Kovid-19 salgınının sebep olduğu ekonomik krizde dip noktasının Euro Bölgesi’nde muhtemelen geçildiğini söyledi.

Ned Davis Research tarafından yapılan araştırmaya göre S&P 500 endeksindeki hisselerin %90’ı 50 günlük ortalaması aşarken bu durum stratejistler tarafından borsalardaki yükselişin kalıcı olduğu şeklinde yorumlandı.

Borsaların düşeceğini düşünen olumsuz taraf ise, Kovid- 19 nedeniyle işini kaybedenlerin tamamının işe dönüşünün en iyi ihtimalle 2023’te gerçekleşmesini öngörürken bu durumun borsaları vuracağını düşünüyor. Ayrıca olumsuz düşünen stratejistlere göre borsaların ABD Merkez Bankası FED’in destekleriyle bu günlere gelirken günümüzde fazla cephanesi kalmadı.

ABD Çalışma Bakanlığı’nda Ekonomik Danışman ve Başekonomist olarak görev yapan Michigan Üniversitesi’nden ekonomist Betsey Stevenson “Tüm bu kazançlar geçici olarak ücretsiz izne çıkarılanların tekrar işe alınmasından kaynaklanıyor. Asıl endişe kaynağı kalıcı iş kayıpları ve bunun yıllarca süren sonuçları olacak. Ekonomiye virüs yön veriyor bu nedenle ilk kural kesin tahminler yapılamayacağı. Ama benim en iyi senaryomda işini kaybeden insanlarının tamamı ancak 2023’te işe dönmüş olacak” değerlendirmesini yapıyor.

Allianz Başekonomisti Muhammed El-Erian da bu veriye çok güvenmemek gerektiğini düşünenlerden. “Tek başına baktığınızda bu çok güçlü bir veri. Ama istihdama katılım gibi tüm unsurlara baktığınızda, hala derin bir kuyudan çıkmaya çalışıyoruz. Sağlık tarafında kötüleşme olduğunu biliyoruz ve eyaletlerin çoğunda yeniden açılma planları durduruldu. Yani bu istihdam verisini kutlayalım ama zafer ilan etmeyelim” dedi.

Teknik dönüşü destekleyen güçlerin yavaşladığı yorumunu yapan El-Erian “İflas haberleri gelmeye başladı. 14 milyon işsizin ne zaman işe dönebileceği konusunda endişeliyim. Bu dönüşün devam etmesi tabii ki önemli ama daha önemlisi virüsün kontrol altına alınması” diyor.

Suudi Arabistan borsasında vergi şoku

Ucuz kalan borsada ralli beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)