E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg'den S-400 sorusuna net yanıt---

Stoltenberg'den S-400 sorusuna net yanıt

Stoltenberg'den S-400 sorusuna net yanıt
22 Ekim 2021 - 19:51 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "S-400 bir Rus sistemi ve NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edebileceğimiz bir şey değil" diye konuştu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısının bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Türkiye'nin S-400 dışında başka askeri araçlar için de Rusya'ya yönelme ihtimali" ile ilgili bir soru üzerine Stoltenberg, "Bu, bu toplantıda tartışılan bir konu değildi" dedi. NATO Genel Sekreteri, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin, "Savunma tedarikleri ulusal kararlardır. NATO için önemli olan onların NATO ile birlikte çalışabilir olmasıdır. S-400 bir Rus sistemi ve NATO'nun hava ve füze savunma sistemlerine entegre edebileceğimiz bir şey değil" dedi.

"NATO-AB iş birliği şimdiden görülmemiş seviyelere ulaştı" diyen Stoltenberg, "AB ile NATO'nun siber uzayda, gerçek zamanlı olarak tehditler ve güvenlik açıkları hakkında bilgi alışverişi yaptığını" belirtti. Stoltenberg, "Ege Denizi'nde deniz misyonumuz, Türkiye ile yaptıkları anlaşmayı uygulamak için AB ile birlikte çalışıyor" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın NATO üyeliği

Stoltenberg, Ukrayna'nın muhtemel NATO üyeliğinden Rusya'nın duyduğu rahatsızlıkla ilgili bir soruya, "Ukrayna'nın ne zaman İttifaka katılmaya hazır olduğuna karar vermek Ukrayna ve NATO müttefiklerinin görevidir. Başka hiçbir ülkenin bu sürece müdahale etme veya söz söyleme hakkı yoktur" yanıtını verdi.

NATO Genel Sekreteri "Taliban'ı Afganistan'ın uluslararası teröristler için güvenli bir sığınak haline gelmemesi, insan hakları ve güvenli geçişler konusunda verdiği sözlerle ilgili nasıl sorumlu tutabileceğimiz konusunda müttefiklerimiz ve partnerlerimizle görüşüyoruz" dedi.

ABD Temyiz Mahkemesi'nden Halkbank kararı

İhlas Haber Ajansı'nın halka arz tarihleri belli oldu

TCMB'nin faiz kararı sonrası TÜSİAD'dan uyarı

Powell: Ekonomik toparlanma çok dengesiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ23 Ekim 2021 19:56

    haçlı ordusunun  başı yine konuşmuş.arkadaş para ile verin yok başka yerden alalım yok. ne olacak sizin kıçınızımı yalayacağız tabiki kendi yolumuza bakacağız.on bin km den sizin burada ne işiniz var.teröristleri destekleyin ve silahlandırı  düşmanlarımızıda aynı şekilde.

  • Türkoğlutúrk23 Ekim 2021 14:09

    Bop eşbaşkanı kim,ABD ye dost diyen kim Sürekli ABD'ye giden kim.

  • ALİ KODUŞ23 Ekim 2021 19:53

    dümbük ve vatanhaini seni.abd gitmeye hiç gerek yok ki.abd nin içeride dostları ve onların talimatlarını yerine getirenler ve her gün onların verdikleri emirleri uygulanyanlara baksen.sende onlardan birisin bence.

  • Nedim23 Ekim 2021 17:52

    İt oğlan Amerika ile savaşacak olsak; çok ama çok eminim ilk gördüğün  Amerikan askerinin kucağına atlarsın!  Bunu sıradan bir fahişe yapmaz ama sen yaparsın  Tarifsiz bir aşağılık karaktersin çünkü!

  • Bir yorum23 Ekim 2021 17:45

    Bu saksağan tam bir kaçık!  Paçaları tutuşmuş sallıyor Sana kaçtı mı s400 soytarı?   Aşağılık yaratık Amerika nın itleri  60'ta Menderes i astılar!  15 temmuz da evlerine kaçıp  Sabahı kahırlarını kinlerini gizleyip tiyatro dediler!  Alçaklığın bütün alametlerini üzerinde toplamış soytarı   aklını  başına al. Yosa pis mındar tırt olacaksın.

  • pala23 Ekim 2021 02:12

    o S400ler zaten depoda kilitli. Putin'e düşürülen rus uçağı karşılığı savaş tazminatı olarak ödeme yapmanın bahanesi idi. Erdoğan gidince kimse hatırlamayacak anahtarının nereye gömüldüğünü deposunun

  • Türkoğlutúrk23 Ekim 2021 19:27

    ABD RTE den iyisinimi bulacak.

  • Türkoğlutúrk23 Ekim 2021 14:08

    Biri lokum kutusu sanıyor s400 leri.onlar kaçtı mabadina, gerçeği subaylara sor öğren,Kanal a nin söylediğini degil

  • Bir yorum23 Ekim 2021 13:52

    Gerektiğinde o durumu zorunluluk haline getiren şartlar oluşursa paketli mi kilitli mi sana gösterirler. Tabi dostlarına da .

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Ekim 2021 11:16

    Sen diyon bire zırto abd ve ab sınırımıza yığınak yapmış haçlı ordu ülkemize saldırıyor bu RTE ve BAHÇELİ meselesi mi. bak baş düşmanımız 1980 lerden beri pkk kurdu silahlandırdı o tarihten beri kullandı ve bize de nato gücünü kullanarak onları korudu onlara hareket yapmamızı engelledi ve 100 000 insanımızı şehit ettiler ekonomimizi zaten çökertmişler idi.bunların sen altlarına yatar isen yat bizler yatmayacağız.