E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak---

Stoltenberg: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak

Stoltenberg: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak
21 Nisan 2023 - 23:15 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Ukrayna'nın hak ettiği yer Avrupa-Atlantik ailesidir. Tüm NATO müttefikleri Ukrayna'nın eninde sonunda ittifaka üye olacağı konusunda hemfikir" diye konuştu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm NATO müttefiklerinin Ukrayna'nın eninde sonunda ittifaka üye olacağı konusunda hemfikir olduğunu söyledi. 

Stoltenberg bununla birlikte, şu an asıl hedefin, ülkenin Rusya'ya karşı galip gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Almanya'daki Ramstein hava üssünde Ukrayna savunma temas grubu toplantısı öncesinde gazetecilere konuşan NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'daki savaş sona erdiğinde Kiev'in "yeni saldırıları önleyecek caydırıcılığa" sahip olması gerektiğini ifade etti. 

Stoltenberg, Kiev'de de Ukrayna'ya destek mesajı verdi

Jens Stoltenberg, dün de (20 Nisan) Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği sürpriz ziyarette Rusya ile savaşında bu ülkeye sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

Stoltenberg, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya saldırı başlatmasından sonra ilk kez bu ülkeye gitti. 

Genel Sekreter olarak dördüncü kez Ukrayna'yı ziyaret eden Jens Stoltenberg, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü.

Ziyareti hakkında sosyal medyadan mesaj paylaşan Stoltenberg, Kiev'de olmaktan ve Zelenskiy ile görüşmekten onur duyduğunu belirtti.

NATO'dan yapılan açıklamada da Stoltenberg ile Zelenskiy'nin basın toplantısı düzenlediği aktarılarak, Genel Sekreter'in yaptığı konuşmaya yer verildi.

Ukraynalılara hitaben "NATO, bugün, yarın ve sonuna kadar yanınızdadır." diyen Stoltenberg, Rusya'ya karşı Ukrayna'yı destekleyeceklerini vurguladı.

Ukrayna'ya verilen tankların tamiri için "onarım merkezi" kurulacak

 

NATO sahasında hareketli dakikalar: İngiliz, Alman ve Rus uçakları karşı karşıya geldi

 

Finlandiya resmen NATO'ya katıldı

 

Rusya Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına karşılık verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)