E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlin yükseldi borsalar kırmızıya döndü---

Sterlin yükseldi borsalar kırmızıya döndü

Sterlin yükseldi borsalar kırmızıya döndü
18 Şubat 2021 - 17:16 borsagundem.com

Bir süredir zirve seviyelerinde patinaj yapan borsa endeksleri gün içerisinde gelen verilerin etkisiyle dalgalı bir seyir izliyor.

İngiliz bankası Barclays’in karının yarı yarıya düşmesi ve sterlinde yaşanan yükseliş Avrupa borsalarında satış getirdi. Londra hisse senetleri Perşembe günü, sterlin yükseldiğinde öğle vakti kırmızıya düştü ve Barclays , tüm yıl sonuçlarının açıklanmasının ardından bankacılık sektörünün düşüşüne öncülük etti.

Saat 17.10 itibarıyla FTSE 100, 6,621 puana gerileyerek yüzde 1.33 değer kaybetti. Dax 13.903 puan ile dünkü seviyelerinde seyrediyor. CAC 40 yüzde 0.52 oranında geri çekilerek 5.736 puanı gördü. Sterlin ise 1,3940'ta dolar karşısında% 0,6 değer kazandı.

Barclays’ın bilançosu da morallerin bozulmasında etkili oldu. Sorunlu kredileri önemli oranda artan Barclays , 700 milyon sterline kadar hisse geri alacağını açıkladı. Banka yetkilileri, hisse başına yıllık 1 peni temettü ödeyeceğini ve geri alım da dahil olmak üzere hissedar ödemesinin Hisse başına 5 peni olacağını söyledi. Analistler ortalama olarak hisse başına 3.5 penilik bir temettü tahmininde bulunuyor.

Yıl sonu itibarıyla kar yüzde 30 düşerek 3.1 milyar sterline gerileyen Barclays’ın artan sorunlu kredilerine yüksek miktarda karşılık ayırması gelecek ile beklentilerin olumsuz olmasında etkili oluyor.

Sterlin 3 yıl sonra dolar karşısında kritik seviyede

 

İngiliz Sterlin’inde yükseliş vakti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)