E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSterlin kayıplarını artırdı---

Sterlin kayıplarını artırdı

Sterlin kayıplarını artırdı
13 Ocak 2020 - 12:22 borsagundem.com

Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği yönündeki beklentilerin artmasıyla kayıplarını artırdı

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası (BoE) yetkililerinden hafta sonu gelen güvercin açıklamaların ardından G – 10 paralarının kayıplarına öncülük etti. Fon yöneticilerinin sterlindeki uzun pozisyonları kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiliz Sterlini yüzde 0.6 düşüşle 1.2990 seviyesinden işlem gördü. Art arda beş gündür düşüşte olan parite 23 Aralık'tan bu yana en uzun düşüş serisini kaydetti. Sterlin euro karşısında yüzde 0.6 düştü.

İngiltere'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan azalarak yüzde 0.74 oldu.

BoE'den politika yapıcı Gertjan Vlieghe Financial Times ile gerçekleştirdiği mülakatta genel seçimin ardından ekonomide toparlanma yaşandığına ilişkin sinyal gelmemesi halinde, bu ay faiz indirimi lehine oy kullanacağını söyledi.

Para politikası Kurulu (PPK) üyesi Silvana Tenreyro, gelecekteki ticaret anlaşmasına ilişkin belirsizlik sürerse veya cansız küresel büyüme ABD talebi üzerinde baskı oluşturmaya devam ederse kısa vadeli faiz indirimini destekleyebileceğini belirtmişti.

Nomura stratejisti Jordan Rochester “Ocak toplantısı için 10 – 11 bp fiyatlanmış durumda, sterlin/dolar paritesi bu nedenle 1.30'un altına sarkıyor. Bugün sterlinin güçlenmesi için pek sebep görmüyorum ancak ortalık sakinlediğinde yeniden destek bulabilir.” dedi.

Varlık yöneticileri sterlin net uzun pozisyonlarını 1,798 kontrat artırarak 12,632 ile verinin başladığı 2006'dan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)