E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSteinmeier: Vize serbestisi konusunda umutsuzum---

Steinmeier: Vize serbestisi konusunda umutsuzum

Steinmeier: Vize serbestisi konusunda umutsuzum
08 Ağustos 2016 - 16:55 borsagundem.com

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye’nin Ekim ayına kadar Türk vatandaşlarına vize serbestisi verilmesi gerektiği yönündeki beklentisinin gerçekleşmesi konusunda umutsuz olduğunu açıkladı

Alman Bild gazetesine konuya ilişkin konuşan Steinmeier,”Vize muafiyeti ancak bununla bağlantılı şartların yerine getirilmesi durumunda sözkonusu olacaktır. Şu anda böyle bir durum mevcut değil” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini açıkça eleştirdikAlmanya’nın darbe girişimini açık şekilde eleştirdiğini belirten Steinmeier, “Başından beri öğretmen, hakim ve gazetecilerin tutuklanması konusunu eleştiriyoruz ve eleştirmeye de devam edeceğiz. Ancak, darbe girişimini yapanların siviller ve parlamentoya karşı acımasızca saldırdıkları Almanya’da tartışmalar arasında gözden kaçıyor. Bu nedenle şunu ifade etmeliyiz ki Biz darbe girişimini açıkça kınıyoruz. Siyasi ve cezai yönden araştırılmalıdır, fakat bu hukukun üstünlüğüne dayalı olarak yapılmalıdır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)