E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSteel Dynamics dev tesiste üretime başladı---

Steel Dynamics dev tesiste üretime başladı

Steel Dynamics dev tesiste üretime başladı
28 Ocak 2022 - 08:05 borsagundem.com

Şirket, 1,9 milyar $ yatırım maliyeti olan ve senelik 3 milyon ton üretim kapasitesine sahip Texas’taki dev tesisinde 2022 itibariyle üretime başladı. Credit Suisse son kapanışı 54,50 $ olan hisse için 92 $ hedef fiyat gösteriyor.

Steel Dynamics, 10,5 milyar $’lık piyasa değeriyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük yerli çelik üreticilerinden ve metal geri dönüştürücülerinden biridir. 2021 senesinde çelik sektöründeki yüksek performansı verimli bir şekilde değerlendiren şirket, 1,9 milyar $ yatırım maliyeti olan ve senelik 3 milyon ton üretim kapasitesine sahip Texas’taki dev tesisinde 2022 itibariyle üretime başladı. Florida Körfezi ve Batı Amerika bölgesindeki talebi karşılamak için ideal konumda olan tesis, şirketin karlılığına ve pazar payına önemli bir katkı sağlayacak.

Credit Suisse ise Steel Dynamics (NASDAQ: STLD) için "Endeks Üstü Getiri" tavsiyesi veriyor ve son kapanışı 54,50  $ olan hisse için 92$ hedef fiyat gösteriyor. 3. çeyrekte alınan siparişlerin yüksek kar marjlarıyla teslim edilerek 4. çeyrekte 240 milyon $’lık FAVÖK kaydedilmesi ve şirket yönetiminin 2022’nin ilk yarısında FAVÖK marjlarında artış sağlanacağı yönündeki beklentisiyle Credit Suisse, 2022’de şirketin 1 milyar $ FAVÖK’e ulaşabileceğini düşünüyor. 2022’nin başlamasıyla birlikte faaliyete alınan ve elektrikle üretim yapacak Sinton Çelikhanesi’nin 2022’de 2 milyon ton üretim ve 500 milyon $ FAVÖK katkısı sağlaması bekleniyor. Sinton halihazırda 6 farklı orijinal parça üreticisiyle toplamda 1,8 milyon ton civarında talebe denk gelen satış anlaşması yapmış olduğundan risksiz bir konumda görülüyor.

Peki Steel Dynamics (NASDAQ: STLD) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 500 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!

General Electric güçlü bilanço serisini devam ettirebilecek mi?

AMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan28 Ocak 2022 15:47

    Uydu fotoğrafından gözüküyor. Sinton, Texas'da. Yüksek fırın yok, sadece yassı ürün tesisi olabilir. Körfezde denmiş, ama oldukça iç kesimde  hammadde ve mamul taşıma masrafları olur, çevrede yerleşim az personel de zor bulabilirler, işe girip oraya taşınan emekliye kadar çalışır. Tosyalı Osmani'nin büyüğü gibi bir şey. Ereğli, İsdemir, Kardemir bundan çok daha büyük tesisler.