E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar'Stablecoin’lerin piyasaya akışı iyiye işaret---

'Stablecoin’lerin piyasaya akışı iyiye işaret

'Stablecoin’lerin piyasaya akışı iyiye işaret
28 Eylül 2022 - 13:14 borsagundem.com

Dijital varlıklar hala riskli varlıklar gibi davranıyor ancak ‘stablecoin’lerin piyasaya akışı Bank of America’ya göre kripto endüstrisi için iyiye işaret anlamına geliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America araştırmacıları, stablecoin borsa girişlerinin arttığını ve bunun kripto piyasasının nihai bir toparlanmaya yöneldiği anlamına gelebileceğini söylüyor. Stabil kripto para olarak bilinen stablecoin’ler, fiyatı bir kripto para birimine, itibari paraya veya borsada işlem gören emtialara sabitlenmek üzere tasarlanan kripto para birimleri olarak kabul ediliyor.

Bir haftada yüzde 58’lik artış

Bank of America analistlerine göre dijital varlıklar hala ‘riskli varlıklar’ gibi davranıyor ancak stablecoin girişleri, kripto para piyasaları için olumlu bir işaret anlamı taşıyor. Decrypt.co’dan Mat Di Salvo’nun haberine göre, analistler Alkesh Shah ve Andrew Moss, Cuma günü yayınladıkları raporda, dijital varlıkların riskli varlıklar gibi davranmasına rağmen, borsalara akan stabil kripto paraların geçen hafta itibariyle 490 milyon dolara ulaştığını belirtiyor. Bu son yedi günde kripto para borsalarına giriş yapan stabil kripto paralarda yüzde 58’lik bir artışa karşılık geliyor. Ayrıca, stabil kripto paralar, kripto para borsalarına art arda üçüncü haftadır artarak giriş yapıyor.

Gerçek dünyada kullanıldığının işareti

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu gelişme, kripto paraların ödemeler ve havale gibi nedenlerle gerçek dünyada kullanımının arttığına işaret ediyor. Bank of America analistleri bu durumun kripto para piyasaları için oldukça sağlıklı bir gösterge olduğunun altını çiziyor. Stabil kripto paralar, dolar veya diğer gerçek dünya varlıkları gibi fiat para birimleri tarafından desteklenen kripto para birimleri olarak kabul ediliyor.

Arta arda üç haftadır artıyor

Stabil kripto paralar, insanlar tarafından, ABD Doları gibi sabit bir para birimine dönüştürmeye gerek kalmadan, alım satım işlemleri yoluyla diğer koinlere ya da tokenlere hızlı bir şekilde girmek ve çıkmak için kullanılıyor. Bank of America raporunda analistler, ‘arka arkaya üç haftalık stablecoin girişlerinin, yatırımcıların bir süredir sergiledikleri defansif stratejilerin ardından dijital varlıklardaki pozisyonlarını artırıyor olabileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Toparlanma işareti olabilir

Yatırımcılar paralarını ABD Doları gibi daha güvenli olduğu düşünülen varlıklara yatırdıkça ve riskten kaçındıkça, kripto piyasası bu yıl ABD hisse senetleriyle birlikte epey hırpalandı. Stablecoin’lerin piyasaya girişindeki bu artışın, kripto para piyasalarında yeni bir toparlanmanın işareti olabileceği beklentisi ise yükseliyor.

Kripto para birimleri genellikle riskli varlıklar olarak kabul ediliyor. Arcane Research verilerine göre, piyasa değerine göre en büyük dijital varlık olan Bitcoin, bu yıl büyük ölçüde bir teknoloji hissesi gibi performans gösterdi. Bu, Bitcoin savunucularının, en büyük kripto paranın varoluş nedeni ve nasıl hareket ediyor olduğu yönündeki iddialarının pek de doğru olmadığını gösterdi. Savunucuları Bitcoin’in ‘ilişkisiz bir varlık’ veya bir enflasyondan korunma aracı işlevine sahip olduğunu iddia ediyorlardı. Bitcoin, şu anda, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolar seviyesinin yüzde 72 oranında altında, 19 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Powell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı

 

Pentagon kriptolar için harekete geçti

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Bitcoin 1 haftanın zirvesine çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)