E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSSM'den S-400 ve Altay tankı açıklaması---

SSM'den S-400 ve Altay tankı açıklaması

SSM'den S-400 ve Altay tankı açıklaması
26 Eylül 2017 - 06:48 borsagundem.com

Savunma ve Sanayi Müsteşarı demir, S-400 temini için takvim belirleme konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek "Minimum 2 yılda teslimat başlayacak" dedi. Demir, Altay tankı için teklif vermede 2 aylık süre kaldığını söyledi

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi teminine ilişkin, "Takvim hususunda öne çekme için belirli görüşmeler yaptığımızdan dolayı tam bir zaman vermek istemiyorum ama minimum 2 yılda teslimat başlayacak diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Demir, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından düzenlenen İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması'na (ROBOİK) ilişkin lansman toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin sorular üzerine Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin bazı açıklamalar yaptığını anımsattı.

Demir, "Basında öyle bilgiler okuyorum ki herkes bizden çok daha fazla şey biliyor. Bilinenlerin bir kısmı doğru, bir kısmı maalesef yanlış. Çok fazla şey yazılması kafa karışıklığına sebep oluyor. Belli bir takvimi var tabii ki. Takvim hususunda öne çekme için belirli görüşmeler yaptığımızdan dolayı tam bir zaman vermek istemiyorum ama minimum 2 yılda teslimat başlayacak diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol Göy26 Eylül 2017 10:51

    8 milyonluk İsviçre milli otomobili olan Volvo otomobilini üretiyor Nüfusu ülkemizden az ülkeler otomobil tank uçak otomobil üretiyorlar 80 milyon nüfusu olan ÜLKEMİZ NE TANK NE UÇAK NE DE MİLLİ OTOMOBİL ÜRETEMİYOR ÜLKEMİZDE YATIRIM YAPAN YABANCI MARKA FİRMALAR DA OLMASA SOMALİ'YE BENZERİZ ÜLKEMİZDE ÜRETİMLERİNE BAŞLANSA MÜHENDİSLERİMİZ YABANCILARIN ÜRETTİKLERİNDEN ÇOK DAHA KALİTELİLERİNİ/HIZLILARINI ÜRETİRLER

  • Erol Göy26 Eylül 2017 10:41

    %100 MİLLİ OLMAYAN DIŞ ÜLKELERE BAĞIMLI OLARAK O/ŞU/BU ÜLKEDEN MOTORU ORASI/BURASI/ŞURASI GETİRİLİP MONTAJ YAPILARAK ADET SINIRLAMASI İLE ÜRETİM ADEDİ DIŞA BAĞIMLI TANK/UÇAK/HELİKOPTER ÜRETİLEN MİLLİ DEĞİLDİR BİR BÖLÜMÜ ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN F 16 UÇAKLARI ATAK HELİKOPTERLERİ MİLLİ DEĞİLDİR

  • Vatandaş26 Eylül 2017 09:39

    Minimum 2 yıl demek nasıl bir açıklama vatandaşın aklıyla dalga mı geçiyorsunuz eğitim sistemimiz o kadar çöktü mü, minimum 2 sene işi 50 seneye de götürür yerli araba gibi. Maksimum 2 senede sistemi kuracağız demelisiniz. Her sallamanız bir sonraki seçim tarihine denk geliyor.

  • The newest Turkish 26 Eylül 2017 07:25

    Şu S400 boruları var ya o borular Alamanları çok korkutuyor , ABD yi ürkütüyor ... Nerelerine battı ise artık ...