E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSri Lanka Rus petrolü alıyor---

Sri Lanka Rus petrolü alıyor

Sri Lanka Rus petrolü alıyor
28 Mayıs 2022 - 18:27 borsagundem.com

Sri Lanka, ülkenin tek rafinerisinde faaliyetlerine devam edebilmek için Rus petrolü almaya hazırlanıyor.

Sri Lanka, 1948'deki bağımsızlığından bu yana, temel mallarda ciddi kıtlık ve sık sık elektrik kesintileriyle en kötü ekonomik krizini yaşıyor.

Devlet tarafından işletilen Ceylon Petroleum Corporation'ın rafinerisi, Sri Lanka'nın dövizinin bitmesinin ardından hükümetin ham petrol ithalatını finanse edememesiyle Mart ayında kapatıldı.

Enerji Bakanı Kanchana Wijesekera, ülkesinin 75 milyon dolar toplayamadığı için Rus ham petrolü sevkiyatının bir ay boyunca Kolombo’da kaldığını söyledi.

Kolombo, ABD'nin Rus bankalarına yönelik yaptırımlarına ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı diplomatik protestolara rağmen, doğrudan ham petrol, kömür, dizel ve yakıt tedariki için Moskova ile görüşüyor.

Wijesekera, Rus petrolünün doğruda tedariki için Rus büyükelçisine resmi bir talepte bulunduğunu, ham petrolün tek başına yeterli olmadığını rafine petrol ürünlerine de ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yaklaşık 90 bin ton Sibirya hafif ham petrolünün Sri Lanka rafinesine gönderilmesi bekleniyor.

Diğer yandan Avrupa Birliği liderleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya karşı Rus petrolüne ambargo da dahil olmak üzere yeni bir yaptırım paketini görüşmek üzere Pazartesi günü bir araya gelecek.

G7'den OPEC'e çağrı: Petrol arzını artırın

 

Petrol 5. haftayı da kazançla kapatmaya hazırlanıyor

 

Rus yatırımcılar bu hisselerden de alabilicek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)