E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'ye göre Türkiye etkilenecek!---

S&P'ye göre Türkiye etkilenecek!

S&P'ye göre Türkiye etkilenecek!
24 Temmuz 2013 - 15:42 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P; Çin, ABD ve Avrupa ekonomilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Standard & Poor's raporunda, ABD'deki parasal teşvik programının sona ermesinin, sermaye akışlarında gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ekonomilere doğru bir dönüşe yol açmasının beklendiği vurgulandı.
S&P Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başekonomisti Jean-Michel Six, raporda şu öngörülerde bulundu: "Geçtiğimiz 6 yılda finansal piyasalar parasal genişleme ve önon getirdiği düşük faiz ortamında çalıştı. Parasal genişlemenin zona ermesini en kritik etkilerinden biri sermaye akışının er ya da geç bazı gelişmekte olan ekonomilerden ABD ve gelişmiş ekonomilere dönmesi olacak. Bununla birlikte yatırımlardaki bu kaymanın ekonomik ektilerin gelişmekte olan ekonomiler arasında ciddi sermaye hesabı açıkları olup olmadığını göre farklılık gösterecek. Ciddi sermaye hesabı açığı olan ülkeler arasında Türkiye ve Brezilya var. Bu ekonomiler halihazırda yavaşlıyor ve sosyal huzursuzluklar var. İyi görünen ikinci grup ise Rusya, Güney Kore, Körfez ülkeleri, Malezya ve Filipinler'den oluşuyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEFAL.25 Temmuz 2013 00:23

    Vatandaş ,diye yazan arkadaş ekonomi iyi yoldadeğil diye yazan insana çağrı yapacağına sülalenin ismini yazada belki bizler alırızda ülkenin ihtiyaçduyduğu parayıda sağlamışoluruz sizlerde YALAMA olursunuz ama geri dönüp baktığınızda sadece zenginliğinizden bahseeceksiniz arkanızı unutacaksınız,

  • malibu24 Temmuz 2013 17:59

    benim işsizlik paramdan kesilip yol yapıyor, bir taraftan bozuk yolları yapan yandaşlarını zengin ediyor..bana işsizlik parası en fazla 10 ay ve nereni yırtsan asgari ücreti geçemiyorsun..sata sata bir şey bırakmadılar, başka bir parti iktidara gelse hazine tam takır, ne yapacak vergileri, zamları devreye sokacak, sonrada bu memleketi batıranlar bak gördünüzmü biz gittik ne oldu diycekler

  • vatandaş24 Temmuz 2013 16:46

    ekonomi iyi yolda isimli vatandaş seni satalımda ekonomi tam düzelsin..

  • ekonomi iyi yolda değil24 Temmuz 2013 16:15

    yollar özelleştirildiği zaman ne olacak?benim ödediğim vergilerle yapılan yollardan bide üstüne para ödeyerek mi gecicem.kimin yolunu kime satıyolar?o yollar halkın ödediği vergilerle yapıldı halkın malıdır.ozaman vergi vermeyelim.hani ödediğimiz vergiler bize yol su elektrik olarak geri dönecekti?

  • yetmedimi24 Temmuz 2013 16:12

    sayın ekonomi iyi yolda yetmedi satılanlar.barajlar yollarda satılınca sonra ne olacak.sonra ne satıcaz?bu mudur yani çözüm?

  • ekonomi iyi yolda24 Temmuz 2013 15:57

    türkiyenin sermaye açığı falan yok sadece nakde çevirmesi gereken bazı varlıkları var barajlar yollar köprüler hazine arazileri gibi onları satınca açık kapatılır oralardan iyi para gelecek

  • cener24 Temmuz 2013 15:54

    allah 1000.0000 kere sp kere ceznızı versin..düştüğünüz çukura bu ülkeyide çekmeye çalışma ğayeniz aşikar..sizi ve raporlarınızı kabul etmemek lazım.

  • nereye kadar24 Temmuz 2013 15:53

    ABD'ye hötsöt nereye kadar çatırt oturduk kayalıklara