E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPYD’den genelev benzetmesine kınama---

SPYD’den genelev benzetmesine kınama

SPYD’den genelev benzetmesine kınama
29 Ağustos 2013 - 18:43 borsagundem.com

Borsaya ‘genelev’ yakıştırmasına Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nden kınama geldi…

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD), Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan’ın “Borsa’nın ibişleri hisse senetlerini nasıl fiyatlıyor?” başlığıyla yer alan köşesindeki benzetmeler için bir kınama metni yayınladı. İnan’ın özellikle Borsa İstanbul’u ‘genelev’e benzetmesinin kınandığı açıklama şöyle:
''Bugün bir gazete yazarının yazısının 23 yıl önce ekonomi gazeteciliğine borsa muhabirliği yaparak başladığını ifade eden bölümü 'İbişler akıllanmadıkça Türk Borsası hep genelev olarak anılır' ibaresiyle son buluyor. Bunun yanı sıra özellikle borsa için kullanılan ‘genelev’ ifadesi biz SPYD kurucularını derinden rahatsız etmiştir.
Bizler, SPYD’yi 20 yılı aşan derin piyasa tecrübelerimiz sonucunda kurduk. Dernek kurucularının her birinin piyasa tecrübesi yan yana konulduğunda, 150 yılı aşan bir birikimin ortaya çıkacağı aşikârdır. Yaklaşık 25 yıllık organize bir borsaya sahip olan Türkiye’de dernek kurucuları, tecrübeleriyle sermaye piyasalarının birçok sorunuyla mücadele etmişlerdir.
SPYD de sermaye piyasalarında bugüne kadar yanlışların doğrulardan daha fazla olduğunu dile getirmiş; her fırsatta ülke borsasının arzu edilen yapıya kavuşması adına her türlü mücadeleyi vermiştir. Ancak SPYD, ciddi boyutlarda sorunlarla savaşmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin borsasının ‘genelev’ ifadesiyle yan yana anılmasını şiddetle kınamaktadır. 25 yıldır bazen piyasa emektarları olarak çatısı altında çalıştığımız, bazen de masanın karşı tarafında piyasa katılımcısı olduğumuz borsamıza yapılan bu benzetmeyi; yanlışıyla doğrusuyla kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • itirafname01 Eylül 2013 17:20

    yılların borsacısıyım.rezalet diz boyu....şu an borsada olan şirketlerin yarısı o benzetilen mekandan daha aşşağılık durumda...kemal derviş nasıl bankaları çildağım ettiyse borsayada böyle bir opreasyon lazım...

  • çeaş31 Ağustos 2013 20:30

    çeaş ve kepezlerimizi geri verin.

  • vatandaş30 Ağustos 2013 15:57

    borsamızın durumu gerçekten üzücü.

  • ad30 Ağustos 2013 15:01

    doğru söze ne demeli.borsadaki şirketlerin yarısına yakın varlıkları sadece bir tabeladan ibarettir.gireni çıkanı belli değil.

  • ad30 Ağustos 2013 14:59

    en adi şirketlerin de borsada yer almaları bakımından gerçekten benzetme çok uygundur.içi boş ancak şekil olarak kağıt üzerinde şirket görünen birçok şirket var.

  • metin30 Ağustos 2013 14:06

    Dogru soze ne denir ki yakismislar bir birine.

  • YUSUF30 Ağustos 2013 13:38

    DOĞRU BULUYORUM BU TABİRİ MİLLETİN OCAĞINI SÖNDÜRÜYORLAR

  • MARO YA.30 Ağustos 2013 12:48

    makro manukyan da okula bağış yaptı. okul yaptırdı. sonuçta oda milletten topladığı parayla yaptı bağışını. imkb de halkın ödediği komisyon kesintileri ile okul yaptırdı. olayları karıştırmamak lazım. türkiyede borsada çok ciddi sorunvar. denetimsizlik had safhada. çeteler sarmış her şeyi. son halka açılanların hepsi dolandırıcı kılıklı adamlar.. bazı küçük şirketleri alavere dalavere oyunlarla satın alıp amuda kalkan holding gibi isimlerle iş çeviriyorlar. iyi de bu borsa normal bir borsa mı?..benzetme az bile..

  • haklılar30 Ağustos 2013 11:55

    sayın arif bey. spyd başkanı. bende spyd üyesiyim. ben kınamıyorum. aksine haklı buluyorum. borsa genelevden de beter lağım kokularının geldiği bir arena olmuştur. çok acil neşter vurulması gerekemktedir. SPK ve BİST yöneticileri ve çalışanlarının TAMAMINI silivri gibi bir yerde en az 5.000 yıl hapisle yargılanmasını ve hangi dolandırıcılara geçit verildi ise hesabının verilmesini istiyorum. Halk bitmiş. milyonlarca mağdur olmuş. daha mı savunacağız böyle bir işleyişi?. DAHA MI SAVUNACAKSINIZ????

  • alo30 Ağustos 2013 11:32

    Dogru yazmis. Hissesine sahip cikmayan patronlar da isletmecileridir.

  • vedat30 Ağustos 2013 09:09

    "burası borsa kim kime korsa"dan yola çıkarsak,,borsa genelevdir.

  • sard6829 Ağustos 2013 22:54

    genelec olsa iyi çok lükt kalır. sahtekarlığın daniskası yolsuzluğun uçsuz bucaksızlığı var. sağlam bir devlet olsa..... enaz 1000 yönetici içerde olurdu.

  • yusuf yıldız29 Ağustos 2013 20:47

    borsaya türkçede var olan bütün olumsuz kelimeler yakıştırılabilir.çünkü bunların hepsini haketmektedir.en acısı ise tamamen bir kumarhaneye çevrilen borsaya sayın başbakanın alenen yatırımcıyı davet etmesidir.

  • Borsacı29 Ağustos 2013 20:30

    Benzetme talihsiz olmuş. Genelev kesinlikle değildir. Hem müşteri hem de hizmet sunan hem de denetleyen için çok kötü bir benzetme. Ama kumarhane olduğuna katılırım, hatta kumarhane bile değil resmen soygun yeri.

  • Müfettiş29 Ağustos 2013 20:18

    Çok doğru ve az söylemiş. Şu ana kadar duyduğum en güzel BIST yorumu.

  • r29 Ağustos 2013 20:04

    yalan mı 4 bankadan başka hepsi kumardan farksız

  • şamil29 Ağustos 2013 19:31

    az bile demiş genelevi patronları sermayesi kadınlar borsa patronlarının sermayesi ise küçük yatırımcı

  • Piyasa katılımcısı29 Ağustos 2013 19:30

    Her ne olursa olsun benzetme şekli ayıp ve yakışıksız...kahvehane sohbeti gazetede yazı olmuş...

  • makro29 Ağustos 2013 19:18

    Herkes her şeyi söyleyebilir. yanlız on yıllarca devletin özelleştirmelerle kasasına ,Milli eğitime yüzlerce okulla, değişen Türkiyenin Finans merkezi iddasına son dönemde yapılan global anlaşmalarda odak noktası olmuş Türkiye Cumhuriyeti Borsasına Genel ev ( KERHANE ) demek ayıp ötesi aslında cevap vermesi gerekenler sus pus helal olsun SPYD.

  • az bile 29 Ağustos 2013 19:00

    genelev mi? az bile demiş bence.insanların birikimleri 3- uyanık patron spek ve spk işlemleri ile yok ediliyor.genelevde sadece giriş ücretini öder gidersin.borsada ise herşeyini alırlar.aklını huzurunu paranı yıllarını.mensada neler döndü diye bi bakın ne dediğimi anlarsınız.