E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPYD'den büyük anket---

SPYD'den büyük anket

SPYD'den büyük anket
14 Ağustos 2013 - 11:56 borsagundem.com

Borsaya kote şirketlerin iflas eden şirketlerin yatırımcıları mağdur duruma düşüyor. Olumsuz etkilerin ölçülmesi için SPYD bir anket hazırladı...

Değerli tasarruf sahipleri, ülkemiz hisse senetleri piyasasında geçtiğimiz yıllar içerisinde bazı kote firmaların iflas/tasfiye gibi durumlar ile karşılaşması neticeleri yaşanmıştır. Yaşanan bu olumsuz vakaların tasarruf sahipleri üzerinde doğal olarak olumsuz etkileri olmuştur. Bu olumsuz etkilerin akademik anlamda ölçümlenmesi, piyasamızın sağlıklı bir şekilde gelişimi açısından da son derece önem arz etmektedir. Bu vesile ile ilgili konu ile ilgili akademik bir çalışma yapılacaktır.
İlgili çalışmayı gerçekleştirecek olan akademisyenimizin anketini, gerçekçi bir şekilde doldurmanız piyasamızın gelişimi adına ve sizlerden sonra gelecek yatırımcılar adına da  faydalı olacaktır.
Piyasamız açısında bu önemli çalışmayı gerçekleştirecek akademisyenimizin ifadelerini aşağıda sizlere iletiyorum:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde devam etmekte olduğum Finans alanındaki doktora programı kapsamında akademik bir çalışma yapılması planlanmaktadır. Söz konusu çalışma ile genel olarak iflas nedeniyle işlem sırası kapatılmış olan şirket yatırımcılarının pay(hisse) piyasasına yönelik algı ve beklentilerinin anket yöntemi kullanılarak incelenmesi amaçlanmaktadır. Hisse(pay) piyasası yatırımcılarının esasen bir finansal tüketici olduğu gerçeğinden hareketle, bu piyasada ürün(hisse/pay) tercihinin ne şekilde yapıldığı, satın alınan üründe(hisse/pay) yaşanan olumsuz bir tecrübe karşısında verilen tepki ve bu tepkide hangi faktörlerin etkin olduğu analiz edilmeye çalışılacaktır…
Bu kapsamda hazırlanan ve elektronik ortamda doldurulacak olan anket https://www.surveymonkey.com/s/hisseyatirimcisianketi adresinde yer almaktadır. Ankette katılımcıların kimlik bilgileri talep edilmemekte olup, katılımcıların cevapları tamamen gizli kalacaktır. Çalışma dolayısıyla edinilen bilgiler ise yukarıda belirtilen amaç dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacaktır.
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin desteklediği anketin sonuçları, atılması gereken bazı adımlarında hızlanmasına yol açabilecektir.
Saygılarımızla,
Arif Ünver / SPYD (Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği) Başkanı

Anket adresi:
https://www.surveymonkey.com/s/hisseyatirimcisianketi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)