E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPYD, Turkcell yönetiminde!---

SPYD, Turkcell yönetiminde!

SPYD, Turkcell yönetiminde!
16 Ağustos 2013 - 09:12 borsagundem.com

Sermaye piyasalarının genç ve güçlü derneği Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyesi Bekir Pakdemirli Turkcell Yönetim Kurulu üyesi oldu

BORSAGUNDEM.COM
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün akşam yayınladığı haftalık bülten, sermaye piyasaları kadar Turkcell ve SPYD’de de heyecan yarattı. Yönetim krizi nedeniyle sancılı genel kurullar yaşayan GSM devinde son sözü SPK söyledi. Yasanın kendine tanıdığı hakkı kullanan Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’ye ilişkin olarak, 11 Mart 2013 tarihinde atanmış olan 3 bağımsız yönetim kurulu üyesine ilaveten, Kurulun karar tarihi itibariyle görev süreleri dolmuş ve yerlerine genel kurulca yenileri seçilememiş olan yönetim kurulu üyeliklerine 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 128. maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi hükmü uyarınca Mehmet Bostan ile Bekir Pakdemirli'nin, Şirket genel kurulunca mevzuata uygun üyeler seçilinceye veya Kurulca başka üyeler atanıncaya kadar görev yapmak üzere Turkcell yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi” denildi.
Uzun süredir Turkcell’de yaşanan sıkıntılar için çözüm olacağı beklentisi uyandıran atamanın iki aktöründen biri olan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, yeni görevlendirmeyle ilgili olarak Finansgundem.com’a yaptığı ilk açıklamasında “Bu kararın Turkcell için hayırlı olacağını umuyorum" dedi.
EKONOMİST, PROGRAMCI, YAZAR
Yönetime giren ikinci önemli isim ise ekonomist Bekir Pakdemirli oldu. Türk siyasetinin ürnlü isimlerinden, eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli’nin oğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı olan Bekir Pakdemirli, aynı zamanda Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin (SPYD) ilk üyelerinden.
Tasarruf sahiplerinin haklarının korunması, sorunlara çözüm yollarının bulunması  ve  sağlıklı bir piyasa kurulması amacıyla yola çıkan SPYD’nin üyesi Bekir Pakdemirli, şirket yönetimi, finans, verimlilik ve yeniden yapılanma alanlarında uzman. Pakdemirli 24. dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti’den İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı oldu ve az farkla seçilemedi. Amatör kaptanlık ve pilotluğun yanısıra, adrenali yüksek spor dallarıyla uğraşan, İngilizce ve İtalyanca bilen, Ege’de yerel kanallarda haftalık ekonomi programı yapan Bekir Pakdemirli, çeşitli internet gazetelerinde ekonomi ve politika alanında yazılar kaleme almakta.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)