E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSputnik çalışanları gözaltına alındı---

Sputnik çalışanları gözaltına alındı

Sputnik çalışanları gözaltına alındı
01 Mart 2020 - 15:40 borsagundem.com

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik adıl medya kuruluşunun Ankara bürosunda çalışan üç kişi, "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı.

Rusya’nın global haber sitesi Sputnik’de yayınlanan “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” haber sonrası flaş gelişme…  Sputnik’in Ankara bürosunda çalışan üç kişi, “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı.

Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Sputnik Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, gözaltına alındı. Russia Today (RT) ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margariya Simonyan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polis İstanbul’daki ofisimize geldi. Bir çalışanımız daha gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan üç Sputnik Türkiye çalışanı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

CHP’Lİ VEKİLDEN SPUTNİK’E TEPKİ: HATAY HALKINA HAKARET

Sputnik’in İngilizce sitesinde yer alan bir haberde Hatay için, ‘çalıntı eyalet’ dendi. “Çalıntı Eyalet: Fransa neden Türkiye’ye 80 yıl önce Suriye’nin köşesini verdi?” başlığı ile yer alan haberde 1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması’yla Türkiye’nin sınırlarının belirlendiği belirtilerek Hatay’ın ‘aniden’ Türkiye’nin sınırlarına katıldığı iddia edildi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, haberin Hatay halkına hakaret olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Öncelikle bunu söyleyenlerin aklı dengesinden şüphe diyoruz. İddiaları ciddiye alırsak, değer vermiş oluruz. Bu tarz ifadeler kullananlar, bir kere o dönemde yaşamış Hataylılara hakarettir. Hatay halkı demokratik bir şekilde seçim yapmıştır ve Türkiye’yi seçmiştir. Bugün de aynı seçim olsa, Hatay halkının tercihi yine aynı olacaktır. Biz bunu tartışmaya bile açmıyoruz.” 

2100 rejim hedefi böyle vuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan01 Mart 2020 18:20

    Yerli milli muhalefet sitesi yok. Hep yabacı site isimleri altıda yayın yapan ve yabacının çıkarına yönlendirme yapan siteler var. Haberlerde atıyorum 9 tane sıradan objektif haber oluyor ilgi çekiyorlar araya gayri milli, yönlendirici haber ve yorum katılıyor. Bir ara Washingtonpost Türkiye vardı kalktı, sonradan sputnik, independent vs çıktı. BBC, Reuters daha ciddi, ama onlar da haberi abartarak veya küçülterek veriyor. Hatay'ın Türkiye'ye katıması bir haber değil, Makao,  Hong Kong haberi yapsınlar.

  • Uyumsuz 01 Mart 2020 17:03

    La sputnik toprak çalmak eyalet e çökmek şehirleri ilhak etmek siz boz ayıların işi. Sizin conilerden bir farkınız yok dedik de sakalımız yoktu.

  • bir yorum.01 Mart 2020 16:56

    reuters de öyle bbc de öyle yani rusya da kendi ajan kanalını kurdu bunda şaşılacak bir şey yok. rusya batının uygulamalarını gerçekleştiriyor. Ama o sputnik Türkiyeni genel yayın yönetmeni nasıl oluyorda kendi ülkesine ihanet edecek şekilde yazı yayımlıyor asıl araştırılması gereken nokta burası .Bu ülkede maalesef hain çok bu osmanlıda selçukluda ve daha önceki türk devletlerindede vardı.Bunun asıl sebebi boylardır yaniTürk boylarıdır diye düşünüyorum. Şimdi ingiltereye gitsen ingiltereye hainlik yapacak bir ingiliz bulamazsın aynı şekilde franda almanya rusyada da böyledir ne hikmetse bizim içimizde hainlik için can atan dindar dindar olmayan bir çok insan var.Buda bir araştırma konusudur.Ama kim araştıracak ki.

  • Xfiles01 Mart 2020 16:26

    AB 2 yıl önce aldığı kararla Sputniğin Rusya adına manüpülasyon yapan ajanlık faaliyetinde bulunduğu gerekçesiyle tüm avrupada yasaklamıştı

  • Yorum01 Mart 2020 16:09

    Bu boz tepe hıyarı sanıyor ki bu Türkiye hep bukadardı ulan oglum daha daha 100 yıl önce bu Türkiye in 5 katı topraga sahiptik hıyar hıyar hıyar

  • Yorum01 Mart 2020 16:02

    Ulan hıyar Boztepe tarihi bilmiyorsun ama tarihi çarpıtmayı biliyorsun sana sayacak sövecek çok laf var ama bu platformda yayınlamıyorlar o lafları neyse şöyle diyeyim 1. Dünya Savaşı başladığında Osmanlı imparatorluğunun sınırlarını Bi çizsene güneyde nerelere kadar uzanıyor Bi daha sana hıyar diyece çünkü suratın hıyardan başka bişeye benzemiyor

  • Türk.01 Mart 2020 14:40

    Kemal Kılıçdaroğlu nu alın chpnin başından beyin ölümü gerçekleşti bunun. Hala eset diyor hala ne işimiz var diyor. Sen girmessen onlar gelir böyle hatayide ister İstanbul uda . . Ey chpliler gözünüz görmüyor mu.

  • emekci01 Mart 2020 12:56

    işte erdoğanın dostu zannetiği putin'in haber ajansı bu. ilk fırsatta ermenistana, suriyeye, irana ,yunanistana türkiyeyi işgal için destek olacaklar

  • Misafir 01 Mart 2020 15:48

    Ahmakkkk.

  • Gkmn01 Mart 2020 12:34

    Bunların tüm lisansları iptal edilip sınır dışı edilmeli büyük tahrik var böyle haber yapanlara gereken cevap verilmeli

  • Raiden 01 Mart 2020 12:27

    Rus ajanı olarak çalışan mutlaka aralarında vardır.

  • :)01 Mart 2020 12:21

    Bu haberi yapan yumuşak ruslar kendi topraklarında olan onlarca olayı haber yapsınlar

  • bir yorum.01 Mart 2020 11:51

    Atatürk ün misak ı milli sınırları içerisinde musul ve kerkük de vardı.Ancak hiç kimse bunu dillendirmiyor. o zamanki hatay halkı kendisi Türkiyeye bağlanmak istedi. Çünkü eğer araplar kendilerini yönetseydi özgürlüklerini her şeylerini kaybedeceklerini gördüler. Arapların yönettiği ülkelere bakıyoruz özgürlükler son derece kısıtlanmıştır. hepsi ya diktatörlük ya da krallıkla yönetiliyor. Böyle yönetimler insanların özgürlüklerini kısıtlar onların çoğuna zülum yaparlar. Zaten bugün yaşadığımız dünyada bunu çokca gözlemliyoruz.

  • durum bu01 Mart 2020 12:23

    orada İngililer hakim, gidip almaya bötleri yemiyor durum bu

  • Kaşırsan kaşırlar01 Mart 2020 11:49

    Çalıntı eyaletler : Kırım + Krasnodar

  • Yorum01 Mart 2020 16:14

    Osetya diye biyer daha var çeçenistan diye Bi yer daha var 140 milyonluk rusyada Rus sayısı 70 milyonu geçmez ha bide müslümanlar var onlarda Rus ırkı degil Başkarya tataristan