E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSpor Yasası'nda kritik düzenlemeler!---

Spor Yasası'nda kritik düzenlemeler!

Spor Yasası'nda kritik düzenlemeler!
13 Aralık 2021 - 10:18 borsagundem.com

AK Parti, Spor Yasası ile ilgili düzenlemede sona geldi. Geçen hafta teklif ile ilgili toplantılar yapıldı. Teklif menajerlik sistemine çeki düzen getirecek düzenlemeler içeriyor. Menajer olabilmek için üç önemli kriter getiriliyor.

Spor Yasası teklifinde önemli başlıklardan biri de kulüp başkanlarından sorumlu olması. Dört büyükler olarak bilenen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcu 16 milyar TL. Kulüp başkanları onca borca rağmen kulüplere yeni yük bindirerek borçlanmalar yapmaya devam ediyor. Bu da spor kulüplerini borç batağına sürüklüyor.

Eda Işık'ın Sabah'taki haberine göre, yeni düzenleme spor kulüplerini borç batağından kurtaracak. Kulüp başkanları borçlardan sorumlu olacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından mevcut başkanlar veya göreve başlayacak olanlar Yeminli Mali Müşavirliklerden 'Borcum yok' yazısı alacak. Bu tarih o kulüp başkanı için milat olacak. O yazıyı aldıktan sonraki dönemde spor kulübünün yapacağı borçlardan başkan sorumlu olacak. Yasa çıkmadan önceki borçlar ise kapsam dışı tutulacak.

Menajerler, spor kulüpleri ve futbolcular arasındaki sözleşmeler noter huzurunda yapılacak. Yapılacak sözleşmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirilecek.

Aynı kapsamda Futbol Federasyonu'nun veri tabanındaki futbolcu lisans bilgileri ve menajer kayıtları noterlik sistemine açılacak. Çekmece sözleşme yapan sporcuya bir yıl sahalardan men cezası verilecek.

Galatasaray'ın Sivasspor maçı muhtemel 11'i

 

İşte Pereira'nın muhtemel ilk 11'i

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)