E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'nın MKK'ya ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi---

SPK'nın MKK'ya ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi

SPK'nın MKK'ya ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi
07 Ağustos 2014 - 15:25 borsagundem.com

''Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelik'' yürürlüğe girdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan "Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe ilişkin duyuru SPK'nın internet sitesinde yayınlandı. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Merkezi Kayıt Kuruluşu" başlıklı 81'inci maddesinde, MKK'nın kuruluş, faaliyet, üyelik, çalışma ve denetim esasları, gelirleri ve kar payı dağıtım esaslarının Kurul'ca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenleneceğinin hüküm altına alındığı belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda Kurulumuzca hazırlanan "MKK'nın Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelik" 7/8/2014 tarihli ve 29081 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Aynı Resmi Gazete’de ayrıca, 2499 sayılı mülga Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında çıkarılmış eski MKK Yönetmeliği’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da eş zamanlı olarak yayımlanmıştır.

Yürürlüğe konulan MKK Yönetmeliğiyle, MKK'nın kuruluş, faaliyet, üyelik, çalışma ve denetim esasları, gelirleri ve kar payı dağıtım esaslarına ilişkin düzenlemelere yer verilmiş; 6 bölüm, 38 madde ve 3 geçici maddeden oluşan Yönetmelikte, MKK’nın 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda belirlenen görev ve yetkileri çerçevesinde mevcut faaliyetleri ve düzenleme ihtiyaçları dikkate alınmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eksik..07 Ağustos 2014 16:57

    tebliğler eksik. Genel kurul öncesi isminin büyük ortak tarafından görülmesini istemeyen, mülkiyetini gizlemek isteyen yatırımcıya bu hak tanınmıyor. adamın adı soyadı, adresi, hisse adedi, maliyeti kabak gibi diğerine bilgi peşkeşi çekiliyor. TEK TARAFLI İMTİYAZLAR OLMASIN. ADALET İSTİYORUZ.