E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan sosyal medyada Jantsa pazarlayanlara yasak---

SPK'dan sosyal medyada Jantsa pazarlayanlara yasak

SPK'dan sosyal medyada Jantsa pazarlayanlara yasak
12 Şubat 2021 - 19:19 borsagundem.com

SPK, JANTS hissesini “ÖLÜMÜNE JANTS” adlı Telegram grubu ile “@gokhankral001” adlı Twitter hesabından pazarlayan 7 kişiye işlem yasağı getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret (#JANTS) pay piyasasında 17 Aralık 2020 - 10 Şubat 2021 döneminde meydana gelen fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan incelemeler sonucunda, 7 isme işlem yasağı getirilmesine karar verdi.

Yasak kararlarıyla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Telegram adlı sosyal medya uygulamasındaki “ÖLÜMÜNE JANTS” adlı grup ile “@gokhankral001” adlı Twitter hesabı üzerinden, takipçilerine JANTS payı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunduğu belirlenen Gökhan Özdek ile, söz konusu sosyal medya uygulamasına üye olmak veya söz konusu payda bu şahıslarla birlikte hareket ederek işlem gerçekleştirmek suretiyle suça iştirak kapsamında sorumluluklarının olduğu konusunda makul şüphe bulunan Abdülkadir Özdek, Aytekin Özdek, Emin Özdek, Erhan Aylar, Esalettin Özdek ve Haşim Ünver isimli kişilere 15 Şubat Şubat 2021 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işem yasağı uygulanmasına karar verildi.

SPK yatırımcıları bir kez daha uyardı

Yatırımcıları sosyal medyadaki bu tür gruplara karşı dikkatli olmaları konusunda sık sık uyaran SPK bültende "Paylara ilişkin olarak sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yapılan telkinlerin ve yatırım tavsiyelerinin, belirli bir grup tarafından gerçekleştirilen piyasayı dolandırıcı işlemlere hizmet etme amacını taşıyabileceği, “ÖLÜMÜNE JANTS” ve benzeri sosyal medya gruplarına dâhil olan yatırımcıların, bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği hususunun yatırımcılara bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmektedir" ifadelerine yer verdi.

BİST duyurdu: 4 hisse ve bir yatırımcıya tedbir getirildi

BİST'in ekside kapandığı günde SASA yüzde 9,97 primlendi

Haftanın son gününde en çok Aygaz değer kaybetti

Borsa İstanbul haftayı ekside tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet bey15 Şubat 2021 14:05

    Halil buhur isimli şahıs ta izlenmeli. Kendisi bir devlet memuru, öğretmen olmasına karşın hisse senedi oneriyor ve yatırımcıları zarara uğratıyor. Halil buhur isimli şahıs jantsa hisselerinde de öneri vermistir

  • Ky yazık13 Şubat 2021 21:39

    İnvesting adlı forum sitesinde bütün hisselerde o hisse ile ilgisi olmayan bir çok hisse pazarlaması.yapılıyor..bu yasak değilmi? Manipülasyon değilmi?

  • Kürşad13 Şubat 2021 17:34

    Düzenleyiciler denetleyiciler yönetenler boşuna milleti yormasın, Bistte işlem gören tüm hisseler kendilerinin denetim gözetim yetkisindedir, milletin çoğunluğu da 30 50 hisselerinde zarar etmekten muzdarip vede şikayetçi. Kurumların görevi salt para babalarının lehine kural tesis etmek değildir, küçüklerinde lehine olacak işlem, kural da koyup işletilmeli, dahası küçüklere pozitif ayrımcılık kuralları getirilmeli ki döviz ve altını bozan insanlar parasını borsaya getirsin. Bilançolar gösterdi ki şirketler kazançlarını finansal gidere/kredi faizine kaptırıyor. Bankalar kâr obezi oldu, ne temettü ne bedelsiz vermiyorlar/veremiyorlar, hisseleri ise açıkçı dayağı yiyip yatırımcısına zarar ettiriyor. Ülke ekonomisini, şirketleri ky.cının döviz ve altınını borsaya getirmesi kurtarır, ne açıkçıya ne yabancıya muhtaç değil bu ülke, yeter ki hesaplar doğru dürüst akılcı yapılsın.

  • kenan13 Şubat 2021 14:57

    10 tl den 200 - 300 tl fiyatlara çıkan hisseleri , bu fiyatlara kime satacaklar, tabii ki 1000 tl olacak  diye yeni keklere satacaklar o fiyatlardan alan kişinin ya aklın dan yada parasın dan zoru vardır.

  • Düşünen adam13 Şubat 2021 11:28

    Yatırım kuruluşundan birisi foneti önermişti baktım hisse sığoğlu sığ 1000 lot alıp satıyorsunuz hisse hemen 5 kademe aşağı yukarı hareket ediyor ve gün içi çok sert hareketleri var bunu öneren yatırım kuruluşu olunca sorun yok

  • Hamido13 Şubat 2021 19:56

    20 milyon dolaşımda az sayılmaz da alıp satanı az.

  • Mantıklı borsacı13 Şubat 2021 11:23

    İsminde yatırım kuruluşu yazınca hisse önerebiliyorlar ve önerdikleri hisseleri ertesi gün satıyorlar nerdeyse -5 lere kadar önerdikleri hisseler düşüyor, ama amblem yoksa öneremiyor, buradan sn hükümete sesleniyorum ya her ikisininde hisse önermesini yasaklayın yada her ikisinide serbest bırakın, neticede eğer ky düşünülüyorsa ikiside ky ya zarar veriyor

  • VATANDAS13 Şubat 2021 11:02

    OCEANSDAVARRRRRRRDUMENCII

  • nuri13 Şubat 2021 09:46

    Gökhan Özdek daha önceden SEKUR ve İNTEM hisselerinden dolayı aynı twitter adresinden 6 ay hak mahrumiyeti almıştı. Bu seferde JANTS' dan 6 ay hak mahrumiyeti almış. Bu işleri yapanların cezası yok mu? Yarın tekrar bir adres alıp grup kurar, farklı bir hisse bulup yine pazarlarlar. Bu böyle devam edip gidecek mi? 

  • sıhhiye 11525 Şubat 2021 23:37

    al diyen yok, sat diyen yok.. şu şirketi beğeniyorum demekde mi suç... herkesin parmağının ucunda herşey... spk bazen çok acımasız kararlar alıyor. kurunun yanında yaşı da yanıyor. spk gerçekten ceza hakedenleri de görmeli... 

  • acacu13 Şubat 2021 00:19

    Çok güzel ve istikrarlı ihracat geliri ile büyüyen bir şirket idi. Ta ki asalaklar tarafından ele geçirilip saçma sapan fiyatlara çekilinceye dek. 200 geçildiğinde çoktan müdahale etmiş olmalıydın sevgili spk. 

  • Burak12 Şubat 2021 23:24

    Buhur isimli sahis ta izlensin

  • Yahya12 Şubat 2021 22:36

    Kontrolmatikte de durum ayni. 4 aylik hisse icin buhur adli biri 125 bin takipciye twitterde guya teknik analiz adi altinda alin diyor. Yahu 4 aydir datasi olmayan hisse alin diye vidyo yapilir mi. Ustelik hisse 11 misli gitmis. SPK nerede? Yarin millet gumlerse insanlari yönlendiren bu adamin hic mi sucu yok. Ne hale geldi borsa.

  • dede13 Şubat 2021 15:39

    al ve sat demek spk nezlinde sorun değil al ve sat dedikten sonar ters işlem yapıp kynin eline vermek ceza içerir yukardaki kişiler gibi jants pazarlayanlar aldı cezasını. sürekli yaptıklarından koymaz onlara.

  • OTTOSASE 13 Şubat 2021 10:03

    Siz halil buhur u tanımamışsiniz bir daha inceleyin derim dediğiniz kişiyi 

  • Me12 Şubat 2021 20:46

    Endeks 100 dışı hisselere yatırım yapanların sonu hüsran olur.

  • Hasbi12 Şubat 2021 23:27

    He Endeks 100 içi yatırım yapanlar, açık yiye yiye karun oldular...

  • Bika12 Şubat 2021 19:47

    Balonlar patlar.