E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Plaspak'ta Gökhan Şıkrak ve 2 kişiye suç duyurusu---

SPK'dan Plaspak'ta Gökhan Şıkrak ve 2 kişiye suç duyurusu

SPK'dan Plaspak'ta Gökhan Şıkrak ve 2 kişiye suç duyurusu
10 Aralık 2020 - 19:13 borsagundem.com

SPK, 2 yıllık borsa macerasının ardından sermayesini tamamen kaybederek borsa kotundan çıkarılan Plaspak Kimya'nın eski patronu Gökhan Şıkrak'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iflas ederek borsa kotundan çıkarılan Plaspak Kimya (#PLASP) ile ilgili yürütülen incelemeler sonucunda, aralarında şirketin eski patronu Gökhan Şıkrak'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK haftalık bültenine göre, patron Gökhan Şıkrak hakkında Plaspak'ın mal varlığı'nın 13 milyon 384 bin 29 lira tutarında azalttığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Kurul ayrıca, Plaspak'ın mal varlığının azaltılması eylemine iştirak ettiği belirlenen Bünyamin Önal ve Cahit Karakaya hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Bültende, Plaspak hisselerinde zarar eden yatırımcılara uyarı niteliğinde "Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suç nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hükümler çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

2014'TE HALKA ARZ, 2015'TE İFLAS ERTELEME

2014 yılında yüzde 35'i halka arz edilerek Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda (GİP) işlem görmeye başlayan Plaspak Kimya, 2015 yılında iflas erteleme başvurusunda bulundu.

PATRON GÖKHAN ŞIKRAK'A 'DOLANDIRICILIK' SUÇLAMASI

Üretim faaliyetleriyle ilgili yeni yatırım kararlarını açıkladıktan 15 gün sonra nakit akışında sıkıntılar yaşadığını, 20 gün sonra da ‘iflas erteleme’ başvurusu yaptığını açıklayan Plaspak Kimya hakkında yatırımcılar suç duyurusunda bulunmuş, patron Gökhan Şıkrak'ı dolandırıcılıkla suçlamıştı.

NİSAN 2016'DA KOTTAN ATILDI

Patron Gökhan Şıkrak'ın Türkiye'nin ilk 500 sanayi şirketi arasına girme hedefiyle yola çıkan şirket, 2016’nın Nisan ayında sermayesinin tamamını kaybetmesi ve bu kaybı telafi edememesi nedeniyle borsa kotundan çıkarıldı.

Gökhan Şıkrak'a dolandırıcılık suçlaması

Plaspak Kimya iflas etti

Plaspak Kimya 'Bu kadar olmaz ki' dedirtti

SPK, Plaspak olayına el koydu

Plaspak Kimya’da kaçış başladı

Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nin halka arzına SPK'dan onay

SPK'dan Öncü Girişim'in bedelli başvurusuna onay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okan bayulken11 Ocak 2021 21:00

    LATEK unutulmasın çalışan şirket aldım sattım dalavereyle bir değil iki şirket batırıldı batan diğer şirket GENPOWOR allah belasını versin patronlarına.

  • Ran lojistik 11 Aralık 2020 09:34

    Ran lojistik pisliğin temizlesin spk Ramiz benli yediyle kaldı borsayı kumar hane yaptillar hakimiz helal et etmiyor um

  • Yatirimci10 Aralık 2020 22:16

    YATIRINCIMI BATIRDI BU SIRKETI, NEDEN VERMIYOSUNUZ OARAMIZI. GASP EDILDI PARALARIMIZ.