E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK’dan özel sektöre transfer---

SPK’dan özel sektöre transfer

SPK’dan özel sektöre transfer
28 Eylül 2016 - 14:50 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanı Esra Ada Vural, Üründül Enerji’ye geçiyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) özel sektöre transfer edilen isimler arasına Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanı Esra Ada Vural da katıldı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Esra Ada Vural, Üründül Enerji’ye geçiyor.

2013 yılı başında Kurumsal Yatırımcılar Daire Başkanı olarak atanan Esra Ada Vural, 2014 yılında 12 daire başkanından 11’inin değiştirildiği operasyonda görevde kalan tek isim olmuştu. Bir süredir Esra Ada Vural’ın özel sektöre geçmek için görüşmeler yaptığı biliniyordu.

1999 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'na Uzman Yardımcısı olarak başlayan Esra Ada Vural, Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜ TERCİH ETTİ

Enerji sektörünü tercih eden Vural’ın Üründül Enerji Yatırımları ile el sıkıştığı söyleniyor. 2009 yılında kurulan Üründül Enerji Yatırımları, Türkiye, Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetler ve Ortadoğu’yu içine alan bir coğrafyada elektrik üretim ve ticareti pazarında faaliyetini sürdürüyor. Üründül Enerji’nin kurucusu Sedat Üründül, Türkiye’nin en önemli elektrik üretim ve HES projelerinden olan Atatürk Barajı'nı yapan Ata İnşaat A.Ş.’nin de kurucu ortaklarından biri.

Ünlü spor yazarı Ömer Üründül de şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.

Borsagundem.com olarak Esra Ada Vural’a yeni görevinde başarılar dileriz.

 


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)