E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan önemli karar---

SPK'dan önemli karar

SPK'dan önemli karar
29 Mayıs 2014 - 20:41 borsagundem.com

SPK'dan, Finansal Tabloların yayınlanma sürecindeki işlemlere ilişkin ilke kararı...

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin "İçsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler" başlıklı 4. maddesinin 3. fıkrasındaki "hesap dönemi" ifadesinin, "6 aylık ve 12 aylık dönemler" olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı.

SPK'nın, finansal tabloların yayınlanma sürecindeki işlemlere ilişkin ilke kararı hakkındaki basın duyurusunda, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 104. maddesine dayanılarak hazırlanan Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin, 21 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. 

Duyuruya göre, söz konusu tebliğin "İçsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler" başlıklı 4. maddesinin 3. fıkrasında yer alan "hesap dönemi" ifadesinin, "6 aylık ve 12 aylık dönemler" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Bu kapsamda, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin, ilgili sermaye piyasası araçlarında, 6 aylık ve 12 aylık (yıllık) finansal tablo ve raporların hazırlandığı dönemin bitimini izleyen günden söz konusu tabloların yayınlanmasına kadar geçen süre içerisinde işlem yapmaları, piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilecek.

Karara ilişkin bir örneğe de yer verilen duyuruda, 2014 yılı için, BIST 100 endeksinde yer alan banka dışı halka açık bir anonim ortaklığın Kurulumuzun Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği’nde yer alan son bildirim tarihlerinde finansal tablolarını kamuya açıkladığı varsayımı altında, belirtilen kişiler tarafından ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapılabilecek ve yapılamayacak dönemleri gösterir tabloya yer verildi.

Duyuruda, "Söz konusu finansal tabloların belirtilen süreden daha erken yayınlanması halinde, işlem yapılamayacak dönem sona ermiş sayılacak ve ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapılabilecektir" bilgisi de paylaşıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİZ ARIÇAM03 Haziran 2014 11:26

    ARTOG 2013 SON ÇEYREGİNDE MİLYONLARCA LİRA KAR AÇIKLADI.PEKİ ŞİMDİ NASIL GÖZALTI PAZARINA ALINIYOR.MADEM BU KADAR KAR VARDI NEREYE GİTTİ. BUNLARIN HESABINI SPK NİÇİN SORMUYOR.HEP KÜÇÜK YATIRIMCI ALYHİNE KARAR ALIYOR.ADAMLARIN MAL VARLIGINA EL KONSUN

  • ali uzun30 Mayıs 2014 12:16

    sadece şirket içsel bilgilere sahip olanlar değil portfoy yönetenler traderlerde alım satım yapmamaları lazım.. hem kendileri hemde eşi çocuğu ve 1 derece yakını adına ...adamlar tavsiyeye girecekleri senedleri önce kendilerine alıp sonra millete hararetle tavsiye edip aldırıyorlar...

  • borsacı30 Mayıs 2014 00:54

    yürü git başka işinizmi yok sizin.adam gibi denetleyin olsun bitsin

  • HAKAN30 Mayıs 2014 00:24

    LİNK KAÇ GÜNDÜR TAVAN YAPIYO NEREDESİN EY SPK KÜÇÜK YATIRIMCIYA MALI YÜKLEDİKTEN SONRA MI ÇIKACAKSIN ORTAYA

  • a.a.29 Mayıs 2014 23:39

    SPK ZAYIF ŞİRKETLERİ NİÇİN BORSAYA SOKUYOR.VATANDAŞIN MAGDURİYETİNİ KİM GİDERECEK.GÖZALTINA ALINAN ARTOG VE ERİCOM SAHİBİ DEGİL MAGDUR DARGELİRLİ VATANDAŞLAR

  • Borsacı29 Mayıs 2014 21:47

    Her şirkette çalışan insanların TC Kimlik numaraları belli. MKK da şirket çalışanlarının alım ve satımları hergün yayınlanmalı aslında. SGK dan bile bunların listesi istenebilir. Muhasebe müdürü içsel bilgiye sahip ama evrakların fotokopisini çeken yanındaki sekreter içsel bilgiye sahip değil mi? Bilgisayar operatörü herkesin bilgisayarına girip dökğmanları okyabiliyor. Herşeye ilk önce onlar sahip oluyor. Topdan çözüm gelmeli. Onlar da rahat rahat işlem yapar, biebirlerini denetler. Bizden habersiz hisse almışsın diye yemekhanede iğneleme bile olur. O takdider bilinmedik neden ile kimse işlem yapmaz.

  • ^^29 Mayıs 2014 21:20

    Finansal Tablolarını bile önemsemiyorlar yatırmcıyı geç gönderen şirketler var bunu bile doğru yapamıyorlar ceza bile vermeyen bir spk ne borsası ne yatırımı .şirketler ciddiyete almıyor yatırmcıyı