E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Metro'ya para cezası---

SPK'dan Metro'ya para cezası

SPK'dan Metro'ya para cezası
09 Mayıs 2017 - 19:55 borsagundem.com

SPK, Metro'ya idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini açıkladı

SPK, Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. paylarında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.'ye idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilere göre;

Metro'ya, şirket tarafından Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. sermayesinin %10’unu aşan payların borsada satışı öncesinde Kurul tarafından onaylı pay satış bilgi formu düzenlenmemesi ve kamuya açıklanmaması sebebiyle 676.803 TL idari para cezası kesildi.

Bültende ayrıca;

"Yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. İdari para cezasına konu eylem nedeniyle, varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler" bilgileri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASLAN UZAMAN09 Mayıs 2017 21:30

    BU VE BUNA BENZER BİR KAÇ ŞİRKETİN HEM BORSA KOTUNDAN ÇIKARILMASI LAZIM HEM CEZALANDIRILMASI LAZIM NE KADAR KÜÇÜK YATIRIMCI GÖRMÜŞSEM BU ŞİRKETE KÜFÜR EDİYOR DEMEKKİ SORUNLU BİR ŞİRKET