E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Meksa Yatırım'a para cezası---

SPK'dan Meksa Yatırım'a para cezası

SPK'dan Meksa Yatırım'a para cezası
03 Mart 2017 - 18:53 borsagundem.com

SPK Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Aracı Kurum) hakkında yapılan inceleme sonucunda idari para cezası uygulanmasına karar verdi. SPK Bülteni'nde yer alan duyuruya göre;

Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye çerçeve sözleşmelerde aracı kuruma ödenecek ücretin tespitinde uygulanacak hesaplama yöntemi ve ödeme esaslarına yer verilmeksizin ve yeterli bilgilendirme yapılmaksızın müşterilere 2016 yılı için hesap işletim ücreti yansıtılması nedeniyle, Seri:V, No:46 sayılı Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 11 inci maddesi ikinci fıkrasının (d) bendi, Kurulumuzun 28.09.2001 tarih ve 45/1288 sayılı Kararı ile belirlenen “Alım Satım Çerçeve Sözleşmesinde Bulunması Gereken Asgari Unsurlar” ve III.39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ’in 24 üncü maddesi birinci fıkrasının (ç) bendi gereğince 26.049 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)