E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Kiler GYO'ya para cezası---

SPK'dan Kiler GYO'ya para cezası

SPK'dan Kiler GYO'ya para cezası
13 Eylül 2018 - 18:55 borsagundem.com

SPK, Kiler GYO'ya 50 bin 721 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Söz konusu ceza ile ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kiler GYO, şirketin 2015 ve 2016 yılında imzalanan bazı kira sözleşmeleri kapsamında belirlenen kira bedellerinin ekspertiz değerinin altında kalmasına karşın, şirket tarafından söz konusu kira sözleşmelerinin imzalandığı dönemde bu hususa ilişkin özel durum açıklaması yapılmamış olması ve konu hakkında 2015 ve 2016 yılına ilişkin şirket olağan genel kurul toplantısında ortaklara bilgi verilmemesi sebebiyle 50 bin 721 lira idari para cezası ödeyecek.

SPK'DAN YATIRIMCILARA UYARI

SPK bülteninde ayrıca yatırımcılara uyarı niteliğindeki şu ifadelere yer verildi:

Yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. İdari para cezalarına konu eylemler nedeniyle, varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,10
En Yüksek: 5,18
En Düşük: 4,98
Değişim 0,99 %
FK: 1,89
PD / DD: 0,98
İşlem Hacmi 40.659.461
Toplam Adet: 8.006.370
Ağırlıklı Ort.: 5,11
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hıdayet14 Eylül 2018 01:18

    nahit kiler alah seninde belanı verecek miletin hakkını yedin işiniz gücünüz dalavere

  • belirsizlik13 Eylül 2018 22:49

    borsa yatırımcısı kar ortağı deniyor kar yok şirket batınca hisse ortağı deniyor elindekini kaybediyor , şirket sahipleri az bir imtiyazlı hisse ile şirkette at oynatıyor ve ilgili bakanlık spk vs yatırımcı aleyhine olan bu düzenlemeler hakkında kafa yorup bir öneri getirmiyorlar bir yasa teklifi çalışma yok. sonra efendim sermaye piyasaları neden cücük gibi kaldı gelişmiyor diye yakınalım.

  • ihlas.borsa magdurlari13 Eylül 2018 22:19

    Ne guzel ulke! Spk maliye otursunlar aksama kadar cay kahve icsinler adamlar yatirimcinin sirtindan para kazansinlar, milyonlarca lira vurgun yapsinlar verdikleri cezaya bak...kek parasi onlar icin...yazik!

  • KILIÇ13 Eylül 2018 19:15

    SORGULANMASI GEREKEN BU KURUM BORSADA YATIRMCI KOYMAYIP KOVALIYOR .