E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Kapital Holding'e yeni rapor isteği---

SPK'dan Kapital Holding'e yeni rapor isteği

SPK'dan Kapital Holding'e yeni rapor isteği
27 Şubat 2014 - 13:44 borsagundem.com

SPK, Kapital Yatırım Holding'in tahsisli artırımla satın alınmasına karar verdiği Körfez Enerji için ilave değerleme raporu istedi

Halka açık şirketin, halka açık olmayan bir şirketi satın alarak tahsisli sermaye artırımı yoluyla satın alma bedelinin ödenmesinin bir örneği de Kapital Yatırım Holding'de yaşanıyor. 4 milyon 250 bin TL sermayeli Kapital Yatırım Holding'in ortakları, yine kendilerine ait halka kapalı şirketleri Körfez Enerji'yi 45 milyon 739 bin TL bedelle satın alma kararı verdi. Bu satın alma sonucunda ise tahsisli sermaye artırımı yapılarak, satın alma bedelinin hisseyle ödenmesi planlanıyor. Ancak SPK bu satın alma için hazırlatılan değerleme raporuna ilaveten yeni bir rapor daha istedi.

Kapital Yatırım Holding Yönetim Kurulu ,  09.01.2014 tarihli kararı ile Körfez Enerji San.Ve Tic. A.Ş.'nin  sermayesini temsil eden paylardan;
Ortadoğu Enerji San.Ve Tic .A.Ş.'nin sahibi olduğu 85.400 adet,
Ahmet GÜR'ün sahibi olduğu 300 adet,
Mehmet Gür'ün sahibi olduğu 300 adet ve
Kamil Engin Yeşil'in sahibi olduğu 300 adet pay olmak üzere toplam 86.300 adet payın; Eren Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.(Grant Thornton) tarafından hazırlanan 28.11.2013 tarihli değerleme raporunda belirtilen şirket değeri dikkate alınarak, 10 TL nominal bedelli 1 adet pay 530 TL değerden olmak üzere, 45.739.00 TL toplam bedelle satın alınması yoluyla tahsisli sermaye artırım kararı almıştı.

SPK'nın 26.02.2014 tarihli yazısı ile Körfez Enerji'nin değerinin tespiti için yeniden ilave bir değerleme raporu hazırlatılması talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)