E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan iki şirkete para cezası---

SPK'dan iki şirkete para cezası

SPK'dan iki şirkete para cezası
21 Şubat 2019 - 18:59 borsagundem.com

SPK, Atlas Gayrimenkul Değerleme'ye 24 bin 672 lira, Ekspertur Gayrimenkul Değerleme'ye de 69 bin 269 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki gayrimenkul değerleme ve danışma şirketiyle ilgili yürütülen inceleme sonucunda şirketlere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK haftalık bülteninde konuyla ilgili yer alan bilgilere göre, 23 Temmuz 2015 tarih ve 2015-SPK-18 sayılı değerleme raporunda Uluslararası Değerleme Standartları'na aykırı uygulamalarda bulunduğu tespit edilen Atlas Gayrimenkul Değerleme 24 bin 672 lira para cezası ödeyecek.

Kurul'un incelemelerinde, bildirim yükümlülüklerine ilişkin düzenlemelere uymadığı tespit edilen Ekspertur Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık ise 69 bin 269 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cihan bektaş03 Şubat 2020 13:28

    Bu millet spk ya güveniyor madem rizkli şirketlerin hisselerini neden tahtaya koyuyorsun zaten 3 kuruşumuz vardı o da pul oldu yazık günah değil mi bizlere şimdi bunca zaman bekledik ne yapacağız

  • montesque22 Şubat 2019 10:50

    bunlar cıbır küçük şirketler: piyasaya küçük sermayelerle girip sonra küçük yatırımcıyı çektikten sonra ölüm çiçeği gibi kapanan  karını zararını tam açıklamayan spk ya niye bilgi vermediği belli olmayan kuruluşlar. peki buna benzer çok şirket var. küçük yatırımcıyı kendine yöneltip elindekini avucundakini alıp gönderen niye onlara ceza kesilmiyor? örneğin bir mango gıda örneği ..ne oldu mango ya.. mağdurlarını ne arayan ne soran var..bu mango ya küçük yatırımcının paralarını hiç ettiği için devlet bir yaptırım uyguladı mı? ne oldu küçük yatırımcının paralarını cebellezi eden mangocular adalet önünde hesap verecek mi ? dahası paraları sahiplerine, küçük yatırımcılara geri verecekler mi ?

  • hahahahah22 Şubat 2019 20:42

    Kardeş sen olayı yanlış anlamışsın ceza yiyen şirketler borsada işlem gören şirketlerden değil cezayı kesen Spk olduğu için borsada yatırımcıları batıran şirketlerle karıştırma.